Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
De agro- en foodsector is innovatief, internationaal, dynamisch en complex. Ons handelen ligt maatschappelijk onder een vergrootglas. Thema’s als globalisering, voedselveiligheid, bodem, water, lucht en grondstoffen, reststromen en afval, dierenwelzijn en diergezondheid, biodiversiteit en landschap vragen om keuzes, om verantwoording afleggen, om persoonlijk leiderschap, om ondernemende mensen op weg naar een groene toekomst. Aeres Hogeschool Dronten besteedt veel aandacht aan verantwoord ondernemerschap en duurzame ontwikkelingen binnen de agribusiness.
De faculteit beschikt over unieke praktijkfaciliteiten, zoals Aeres Farms en het Agri Innovation Centre, die de schakel vormen tussen onderwijs en onderzoek. Aeres Farms wil uitgroeien tot een inspiratiebedrijf voor klimaatopgaven en kringlooplandbouw, het Agri Innovation Centre tot een kenniscentrum voor smart farming.
Aeres Hogeschool Dronten zet in op een bijdrage aan duurzame oplossingen voor de agro- en foodsector. In ons onderwijs en onderzoek zoeken we voortdurend naar aansluiting bij maatschappelijke uitdagingen. In lijn met het profiel staan voor de faculteit in Dronten 6 van de 17 SDG’s centraal:
Onze opleidingen en ons onderzoek hebben een koppeling met een of meerdere SDG’s:
Onlangs is het startsein gegeven voor de uitbreiding van het bestaande schoolgebouw. Net als in het bestaande pand wordt er duurzaam gebouwd. Lees hier meer over de uitbreiding.
Wij werken aan de Economy of Life. In de Economy of Life werken mensen vanuit rentmeesterschap aan de gezonde balans tussen geven en nemen.
Wij vertalen onze overtuiging (wat wij geloven) en onze visie (wat wij zien) naar waarden die we belangrijk vinden. Deze waarden geven we in ons dagelijks werk vorm door middel van praktische leefregels:
Aeres Hogeschool heeft het Bijzonder kenmerk Ondernemen. Ons onderwijs daagt studenten uit hun ondernemersgeest te ontwikkelen. We focussen op ondernemerschap en dan vooral op de ondernemer in opleiding. Ondernemen in de groene sector stelt zowel hoge eisen aan het vakmanschap - de samenleving verwacht voldoende en veilig voedsel, stelt hoge eisen aan dieren welzijn en diergezondheid -, als aan het ondernemerschap, zowel in de bedrijfsvoering als in relatie met omgeving en milieu. Een goede balans tussen vakmanschap, het managen van de onderneming en het ondernemerschap gekoppeld aan duurzaam handelen bepalen in hoge mate het succes van de ondernemer.