Bachelor voltijd opleiding Docent en kennismanager Consumptieve techniek Aeres Hogeschool Wageningen

Docent en kennismanager Voeding en Communicatie

CROHO: Docent en Kennismanager Groene Sector (34899)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Wageningen
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Wil jij het verschil maken binnen de voedingsindustrie? Of sta je straks als praktijkdocent voor de klas en leid je de volgende generatie professionals op binnen deze sector? Met de studie Voeding en Communicatie ben jij van A tot Z op de hoogte op het gebied van voeding en gezondheid.

Daarnaast leer je hoe je deze kennis en expertise op de juiste wijze overdraagt op anderen. Met andere woorden: jij zorgt ervoor dat de sector nieuwsgierig blijft én blijft leren.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Aanvullende toelatingseisen

  Studenten met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek (inclusief biologie) kunnen vrijstellingen krijgen. Dit wordt bepaald na het studiekeuzegesprek.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten food voeding in winkel producten Aeres Hogeschool Almere
Studenten food voeding in winkel producten Aeres Hogeschool Almere
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Propedeusefase

Tijdens de propedeuse verdiep je je in het vak en de sector en zet je de eerste stappen op het gebied van lesgeven. We zorgen ervoor dat je een goede basis legt voor de rest van je studie. Hierbij kun je denken aan het volgen van exacte vakken en het opdoen van praktische vaardigheden. Daarnaast loop je vanaf het eerste jaar al direct een leuke stage.

Hoofdfase

In deze fase verdiep je je in je vakrichting, in het vak van docent en loop je een stage in de sector. Hierbij is er aandacht voor didactiek, pedagogiek, presenteren en communicatie. Je leert dus bijvoorbeeld hoe je je leerlingen kunt betrekken bij de lesstof en hoe je deze stof zo goed mogelijk overbrengt. Daarnaast gaat de stof over voeding, samenstelling van producten en de verwerking van grondstoffen.

Afstudeerfase

In de afstudeerfase ga je aan de slag met een aantal inspirerende opdrachten. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld een leertraject, specialiseer je je verder vanuit je vakkennis en doe je een praktijkgericht onderzoek. Daarnaast volg je nog drie andere modules, waarbij je de vrijheid hebt om deze binnen Aeres Hogeschool te volgen, of bij een andere hogeschool of universiteit. 

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor behaald en je mag nu lesgeven in het groene onderwijs binnen het vmbo, mbo en hbo. Als je je toekomst liever voortzet buiten het onderwijs kun je ook aan de slag bij bijvoorbeeld een maatschappelijke organisatie of het bedrijfsleven.

  • Docent mbo Voeding
  • Docent op een vmbo-school binnen het profiel Groen
  • Voorlichter bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
  • Trainer in de voedingsmiddelenindustrie
 • Ondernemen

  Heb je de ambitie om na het afronden van je studie te gaan ondernemen? Dan kun je met de studie Docent en kennismanager Voeding en Communicatie allerlei kanten op:

  • Word zelfstandig ondernemer met bijvoorbeeld een foodtruck
  • Verzorg trainingen binnen het bedrijfsleven
  • Zelfstandig adviseur binnen de voedingssector
Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Bureau Opleidingsadvies en Toelating