Bachelor voltijd opleiding Docent en kennismanager Tuin en landschap Aeres Hogeschool Wageningen

Docent en kennismanager Tuin en Landschap

CROHO: Docent en Kennismanager Groene Sector (34899)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Wageningen
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Jij ziet het belang van goede kennis over onze ruimtelijke verdeling, en wil dat inzicht graag delen en overbrengen op anderen. Je bent je bewust van het belang om de leefomgeving in een dichtbevolkt gebied als Nederland zo optimaal mogelijk in te richten.

In de studie Docent en kennismanager Tuin en Landschap doe je kennis op over groen, vormgeving en beleving. Je leert hoe je deze kennis goed kunt overbrengen op anderen. In het onderwijs, bij de gemeente of in een bedrijf.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Aanvullende toelatingseisen

  Studenten met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek (inclusief biologie) kunnen vrijstellingen krijgen. Dit wordt bepaald na het studiekeuzegesprek.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten maquette landschapsinrichting
Aeres Hogeschool Almere
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Propedeusefase

Na de schakelperiode (afhankelijk van je vooropleiding) verdiep je je in het vak en de sector en maak je kennis met het groene vak. Je leert over toekomstbestendige tuinen, beplanting, vormgeving, landschapsinrichting en begin je met leren lesgeven.

Hoofdfase

In deze fase is er aandacht voor didactiek, pedagogiek, presenteren en communicatie en voor verdieping en vernieuwing in het groene vak. Je leert hoe je klanten kunt adviseren en hoe je samen met inwoners van een gemeente de groene omgeving kan inrichten.

Afstudeerfase

In de afstudeerfase ga je aan de slag met een aantal inspirerende opdrachten. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld een leertraject, specialiseer je je verder vanuit je vakkennis en doe je een praktijkgericht onderzoek. Daarnaast volg je nog drie andere modules, waarbij je de vrijheid hebt om deze binnen Aeres Hogeschool te volgen, of bij een andere hogeschool of universiteit.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Lesgeven

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor behaald en je mag nu lesgeven in het groene onderwijs binnen het vmbo, mbo en hbo. Als je je toekomst liever voortzet buiten het onderwijs kun je ook aan de slag bij bijvoorbeeld een maatschappelijke organisatie of het bedrijfsleven.

  • Leraar vmbo binnen het profiel
  • Groendocent mbo groene leefomgeving/ groene vakken
  • Adviseur van de gemeente of burgers bij inrichting van de groene ruimte
 • Ondernemen

  Heb je de ambitie om na het afronden van je studie te gaan ondernemen? Dan kun je met de studie Docent en kennismanager Tuin en Landschap allerlei kanten op:

  • Projectleider burgerparticipatie bij een gemeentebedrijfstrainer voor groen
  • Bedrijvenadviseur bij een projectontwikkelaar
Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Bureau Opleidingsadvies en Toelating