Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Het nut van geluiden van cavia’s, het gedrag van katten of de verzorging van leeuwen in de dierentuin: het fascineert je allemaal en je deelt er graag je kennis over. Recreatie- en gezelschapsdieren zijn belangrijk voor het welzijn van jong en oud en daarmee onmisbaar in de samenleving. Tijdens de studie Docent en kennismanager Recreatie- en Gezelschapsdieren staat kennis over dieren – gezelschapsdieren, recreatiedieren, maar ook wildlife – in combinatie met kennis delen centraal. Met deze opleiding zorg jij ervoor dat de professionals zich voortdurend ontwikkelen om het welzijn van mens en dier te vergroten.
Recreatie- en Gezelschapsdieren is een studierichting binnen de opleiding Docent en kennismanager Groene sector. Een belangrijk deel van je opleiding staat in het teken van ‘leren hoe mensen leren’. Je leert niet alleen veel over natuur en leefomgeving, je leert ook om deze informatie op een duidelijke en creatieve manier met anderen te delen. Belangrijk hierbij zijn vakken als pedagogiek, didactiek, presenteren en communicatie.
Je bent toelaatbaar met de volgende diploma's:
Studenten met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek (inclusief biologie) kunnen vrijstellingen krijgen. Dit wordt bepaald na het studiekeuzegesprek.
Wil je jouw kennis testen of op niveau brengen voor je start van je studie? Voor een aantal basisvakken bieden we een instaptoets en zomercursus.
De opleiding is opgedeeld in drie fasen:
Je krijgt tijdens je studie steeds meer ruimte om je te specialiseren.
Je loopt tijdens de hele opleiding 2 tot 3 dagen stage per week.
Na de opleiding heb je de titel Bachelor. Je mag met je tweedegraads bevoegdheid lesgeven in het groene onderwijs op vmbo, mbo en hbo. Ook kun je aan de slag bij maatschappelijke en educatieve organisaties én in het bedrijfsleven of bij de overheid.
Welk beroep kun je na de opleiding uitoefenen? Denk bijvoorbeeld aan:
Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van jouw studiekeuze, bieden we verschillende voorlichtingsactiviteiten aan. Bekijk ze hier.
VoorlichtingVerhuis je voor jouw studie naar Wageningen? Lees meer over de mogelijkheden.
StudentenlevenHoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.
CollegegeldWil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.
Inschrijven