Bachelor voltijd opleiding Docent en kennismanager Natuur en communicatie Aeres Hogeschool Wageningen

Docent en kennismanager Natuur en Communicatie

CROHO: Docent en Kennismanager Groene Sector (34899)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Wageningen
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Jij bent een echte natuurfanaat en deelt deze kennis graag met anderen. Dat komt mooi uit, want Nederland barst van de natuur. Wat dacht je van dat mooie stadspark of de Veluwe? Tijdens deze studie leer je van de natuur, over de natuur en in de natuur. Daarnaast verdiep je je in hoe de mens en natuur elkaar versterken. Zie jij jezelf al lesgeven als praktijkdocent binnen het (v)mbo, of werken bij een mooie natuurorganisatie? Dan is de studie Natuur en Communicatie jou op het lijf geschreven.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Aanvullende toelatingseisen

  Studenten met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek (inclusief biologie) kunnen vrijstellingen krijgen. Dit wordt bepaald na het studiekeuzegesprek.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Groene sector docent met jonge leerlingen buiten bij water
Student onderzoek buiten natuur biologie dier Aeres Hogeschool Almere
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Propedeusefase

Tijdens de propedeuse verdiep je je in het vak en de sector en zet je de eerste stappen op het gebied van lesgeven. We zorgen ervoor dat je een goede basis legt voor de rest van je studie. Hierbij kun je denken aan het volgen van exacte vakken en het opdoen van praktische vaardigheden. Daarnaast loop je vanaf het eerste jaar al direct een leuke stage.

Hoofdfase

In deze fase verdiep je je in je vakrichting en in het vak van docent. Hierbij is er aandacht voor didactiek, pedagogiek, presenteren en communicatie. Je leert dus bijvoorbeeld hoe je je leerlingen kunt betrekken bij de lesstof en hoe je deze stof zo goed mogelijk overbrengt. Daarnaast leren we je hoe je groepen en leerlingen kunt begeleiden bij het leren.

Afstudeerfase

In de afstudeerfase ga je aan de slag met een aantal inspirerende opdrachten. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld een leertraject, specialiseer je je verder vanuit je vakkennis en doe je een praktijkgericht onderzoek. Daarnaast volg je nog drie andere modules, waarbij je de vrijheid hebt om deze binnen Aeres Hogeschool te volgen, of bij een andere hogeschool of universiteit. 

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor behaald en je mag nu lesgeven in het groene onderwijs binnen het vmbo, mbo en hbo. Als je je toekomst liever voortzet buiten het onderwijs kun je ook aan de slag bij bijvoorbeeld een maatschappelijke organisatie of het bedrijfsleven.

  • Docent Natuur/Groen
  • Educatie- of communicatiespecialist bij de overheid
  • Adviseur bij een natuurorganisatie
  • Educatief medewerker bij een natuur- & milieucentrum
 • Doorstuderen

  Ben je na het afronden van je studie nog niet klaar om de lesbanken te verlaten? Je kunt op verschillende manieren doorstuderen:

  • Bachelor Bos- en Natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit
  • Bachelor Natuurwetenschap en innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht
  • Er zijn daarnaast tal van trainingen die je in het verlengde van deze studie kunt volgen
Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Bureau Opleidingsadvies en Toelating