Bachelor voltijd opleiding Docent en kennismanager Agrotechniek Aeres Hogeschool Wageningen

Docent en kennismanager Agrotechniek

CROHO: Docent en Kennismanager Groene Sector (34899)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Wageningen
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

De innovaties in de agrarische techniek gaan snel; techniek draagt bij aan een beter product, een hogere productie en een betere leefomgeving. Maar die techniek moet wel goed ingezet en onderhouden worden. Tijdens de studie Docent en kennismanager Agrotechniek leer je alles over agrotechniek én hoe je andere mensen hierover leert. Zo zorg jij ervoor dat er een generatie vakmensen ontstaat die zichzelf duurzaam blijft ontwikkelen om zo vooruitgang binnen de groene sector waar te maken.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Aanvullende toelatingseisen

  Studenten met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek (inclusief biologie) kunnen vrijstellingen krijgen. Dit wordt bepaald na het studiekeuzegesprek.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten op trap
Studenten bij receptie
Studenten doen samen een opdracht in klas
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Propedeusefase

Tijdens de propedeuse verdiep je je kennis over het vak en de sector en zet je de eerste stappen op het gebied van lesgeven. We zorgen ervoor dat je een goede basis legt voor de rest van je studie. Hierbij kun je denken aan het volgen van exacte vakken en het opdoen van praktische vaardigheden. Daarnaast loop je vanaf het eerste jaar al direct een leuke stage.

Hoofdfase

In de hoofdfase verdiep je je in je vakrichting en in het vak van docent. Hierbij is er aandacht voor didactiek, pedagogiek, presenteren en communicatie. Ook verdiep je je in de vak inhoud. Daarnaast leer je hoe je je leerlingen kunt betrekken bij de lesstof en hoe je deze stof zo goed mogelijk overbrengt. In deze fase gaat het ook over hoe je groepen en leerlingen kunt begeleiden bij het leren.

Afstudeerfase

In de afstudeerfase ga je aan de slag met een aantal inspirerende opdrachten. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld een leertraject, specialiseer je je verder vanuit je vakkennis en doe je een praktijkgericht onderzoek. Daarnaast volg je nog drie andere modules, waarbij je de vrijheid hebt om deze binnen Aeres Hogeschool te volgen, of bij een andere hogeschool of universiteit.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor behaald en je mag nu lesgeven in het groene onderwijs binnen het vmbo, mbo en hbo. Als je je toekomst liever voortzet buiten het onderwijs kun je ook aan de slag bij bijvoorbeeld een maatschappelijke organisatie of het bedrijfsleven.

  • Docent Agrotechniek
  • Vertegenwoordiger
  • Sales binnen de (agrarische) techniek
  • PR-medewerker bij een importeur of fabrikant
 • Ondernemen

  Ben je ondernemend en droom je over een eigen bedrijf? Ook dat kan natuurlijk met deze praktijkgerichte opleiding. Denk daarbij aan de volgende kansen:

  • Zelfstandig consulent op gebied van agrotechniek
  • Productspecialist binnen de agrofood sector
Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Bureau Opleidingsadvies en Toelating