Paardenplaats pensionstal Hippische bedrijfskunde Aeres Hogeschool Dronten

‘‘.Het mooie van deze studie is dat je bedrijfskunde studeert met een specialisatie in de hippische sector. Dit geeft je veel baangarantie, ook als je niet in de hippische sector verder wil. Eigenlijk kan je in ieder bedrijf aan de slag met de brede kennis die je opdoet over bedrijfskunde. De extra kennis die je opdoet over de hippische sector maakt het leren voor mij extra leuk!

De kleinschaligheid en persoonlijkheid op Aeres Hogeschool maakt dat ik mij thuis voel en op mijn gemak ben. Voordat ik de Ad Hippische Bedrijfskunde ging studeren, heb ik de studie Film en Media afgerond. Na twee andere bedrijfskundige studies geprobeerd te hebben, kwam ik uit bij Aeres Hogeschool. De sfeer is hier vooral heel erg goed. Een voordeel van de tweejarige studie vind ik dat ik in het tweede jaar bijna alleen maar stages mag lopen. Dat vind ik heel erg leuk.

Naast het praktijkgerichte aspect van de studie, leer je ook veel over de paardensector in het algemeen. Zo gingen wij bijvoorbeeld in het eerste jaar een interne en externe analyse uitvoeren op een bedrijf uit de paardensector. Je leert in de vakken waar je op moet letten en hoe je dat op een professionele manier verwoordt in een verslag. Ik leer veel over het paard zelf, maar ook hoe de sector en de bedrijven in elkaar zitten. Wie regelt bijvoorbeeld wat in een bedrijf? Wat heb je nodig als adviseur en wat als ondernemer? Ik vind dat super leerzaam.

“Een mooie combinatie van agrotechniek en bedrijfskunde.”

Elisa Bandstra, eerstejaars student Ad Hippische Bedrijfskunde

Elisa Bandstra student

Op dit moment loop ik stage bij een pensionstal met circa vijftig paarden. De eigenaresse wil graag onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om naast de pensionstal een zorgboerderij te starten. Het is een uitdagende opdracht waar ik bijvoorbeeld leer hoe het zit met subsidies en wat er allemaal verder voor nodig is.

Het liefst ga ik na het behalen van mijn studie drie dagen in de week als manager van een aantal hippische winkels werken en ga ik twee dagen in de week aan de slag met het trainen van paarden met gedragsproblemen. Maar goed, misschien komt er wel iets anders moois op mijn pad. Ik kan nog alle kanten op!’’

Elisa Bandstra, eerstejaars student Ad Hippische Bedrijfskunde