MBB Aeres Hogeschool Dronten

Management Beleid & Buitenruimte

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (80028)
?
Ik zoek
Deeltijdopleiding
Niveau opleiding
Associate degree
Locatie
Dronten
Duur
2 jaar
Introductie

De studie

De groene buitenruimte is in beweging. Een aantal gemeenten, bedrijven en instellingen is de afgelopen jaren nadrukkelijker met groen aan de slag gegaan en werkt aan een duurzame, groene leef- en woonomgeving. Denk aan waterretentie, verminderen van hittestress en voorkomen van verloedering van de woonomgeving. Deze ontwikkeling in de sector vraagt om mensen die een coördinerende of regisserende rol kunnen vervullen in plaats van een uitvoeringsgerichte. Mensen met bedrijfskundig inzicht, die beschikken over managementvaardigheden en leiding kunnen geven.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Werkervaring

  Je wordt toegelaten tot deze deeltijdstudie als je minimaal twee jaar werkervaring hebt (mbo+ niveau) na je afgeronde opleiding op mbo-niveau 4, havo of vwo. Het is belangrijk dat je beschikt over de gevraagde werkervaring. Stages rekenen we niet als werkervaring. Ook moet je een relevante werkomgeving hebben om je opdrachten uit te voeren.

 • Heb je vragen over de toelating?

  Neem dan contact op met instroomcoördinator Jeannette Wolters via 088 - 020 5965 of j.wolters@aeres.nl.

Kenmerken
Praktische vragen

Hoe zit het met...

 • Studiebelasting

  Dit is een deeltijdstudie van twee jaar. Tijdens deze twee jaar heb je één lesmiddag en -avond per week. De studiebelasting is ongeveer 20 uur per week.

 • Inschrijven

  Inschrijven voor een deeltijdstudie gaat via Studielink. Via deze link word je doorgestuurd naar de betreffende Studielinkpagina waar je met jouw DigiD kunt inloggen. Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen vanuit Studielink, vragen we via een aanmeldformulier een aantal aanvullende gegevens, zoals kopie diploma, cijferlijst en werkervaring (cv). Om in september te kunnen starten, dient de gehele inschrijfprocedure vóór 31 augustus te zijn doorlopen.

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Aeres Hogeschool Almere
Deeltijd studeren bij Aeres Hogeschool Dronten
Student virtuele stad VR virtual reality bril Aeres Hogeschool Almere
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Je leert meer over managementvaardigheden, sectororiëntatie en oriëntatie bedrijfskunde, marketing en financieel. Tijdens het werken aan de opdrachten (assessments) werk je samen met medestudenten en leer je veel van elkaar.

Jaar 2

het tweede jaar verdiep je je nog meer in de vakken marketing, financieel en innovatie. Ook leer je meer over risico- en financieel management en ga je aan het werk met communicatie in familiebedrijven. Vooral de interactie tussenstudenten en docenten maakt het interessant om fysiekonderwijs te volgen.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Als afgestudeerde van de Ad Management Beleid & Buitenruimte kun je met meer overzicht en zelfvertrouwen jouw taken uitvoeren. Hierdoor kun je complexere projecten leiden dan voorheen of doorgroeien naar een hogere functie.

 • Voorbeeld beroepen

  Voorbeelden van beroepen zijn:

  • Bedrijfsleider
  • Medewerker marketing
  • Marketingspecialist
  • Vertegenwoordiger / Accountmanager
 • Doorstromen

  Na het behalen van je Ad diploma kun je doorstromen in de deeltijdbachelor Bedrijfskunde & Agribusiness.