Duale deeltijd associate degree studie Agrotechniek & Management

Agrotechniek & Management | Duaal

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (80028)
?
Ik zoek
Deeltijdopleiding
Niveau opleiding
Associate degree
Locatie
Dronten
Duur
2 jaar
Introductie

De studie

Ben jij werkzaam in de (landbouw)mechanisatie? Heb je een afgeronde mbo-4 opleiding en wil je graag doorstuderen in combinatie met een baan in de praktijk? Dan is de duale studie Ad Agrotechniek & Management iets voor jou! Deze studie sluit naadloos aan op de mbo BBL niveau 4 opleidingen Monteur Mobiele Werktuigen en Groen Grond Infra. De studie combineert leren en werken in de praktijk. Je sluit een werkovereenkomst af voor de duur van je studie, waardoor je direct aan de slag kunt. Een dag per week breng je door op school, waar alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn. Tijdens de studie verdiep je je nog verder in de techniek en je krijgt inzicht over bedrijfsvoering. Bovendien leer je hoe je (mede) leiding kunt geven aan de dagelijkse werkzaamheden van bijvoorbeeld de werkplaats, het magazijn of het servicecluster. De sector wacht op jou!

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Heb je vragen over de toelating of leerwerkovereenkomsten?

  Neem dan contact op met Klaas Eeuwema via k.eeuwema@aeres.nl

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Agrotechniek Aeres Hogeschool Dronten
Agrotechniek
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

In het eerste jaar van de studie staan modules centraal die je inzicht geven in zowel veehouderij- als akkerbouwaspecten, in relatie tot agrotechniek. Daarnaast leer je de bedrijfskundige processen binnen een loon- of mechanisatiebedrijf te herkennen en te verbeteren. De technische modules richten zich specifiek op de werking van precisielandbouw en het aansturen ervan via (ISO)-bus systemen. De opdrachten die bij deze modules horen, zijn direct gekoppeld aan de praktijk van jouw leerwerkbedrijf.

Tijdens het tweede studiejaar ga je bezig met modules die je inzicht geven in bedrijfsprocessen binnen jouw vakgebied, met een focus op marketing. Daarnaast leer je hoe je kwaliteit waarborgt. Als technisch specialist maak je ook kennis met de service na de verkoop en leer je om te gaan met garantiezaken en aansprakelijkheden, want ook dit is bedrijfskunde. Daarnaast volg je een verdiepende module mechatronica en besturingstechniek. Het tweede jaar wordt afgesloten met een afstudeeropdracht.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Aankomend servicespecialist

  Als servicespecialist ben je verantwoordelijk voor service na de verkoop. Je bent aanspreekpunt voor de garantieafwikkeling en technische vraagstukken die opgelost moeten worden. Tijdens je studie werk je vaak naast een ervaren collega die je helpt om in deze rol te groeien. In Groen Grond Infra ben je aanspreekpunt voor de uitvoering van projecten en zit je meer in de uitvoerdersrol.

 • Aankomend werkplaatsmanager

  Als (meewerkend) werkplaatsmanager ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de werkplaats. Dit vraagt veel kennis van planningsmethodieken, techniek en vaardigheden in de omgang met klanten. Daarom werk je tijdens de studie vaak naast een ervaren collega om jezelf goed te kunnen ontwikkelen in deze rol.

 • Specialist precisielandbouw

  Als specialist precisielandbouw ben je de spin in het web als het gaat om toepassingen op het gebied van precisielandbouw in de praktijk. Je houdt je bezig met service, het opstarten van systemen en het beantwoorden van praktijkgerichte vragen. Bovendien ben je in staat om op maat gemaakte oplossingen voor klanten voor te stellen en uit te werken. Hierbij verdiep je je niet alleen in de techniek, maar ook in de specifieke behoefte van de klant.