Natuurboeren Schotse hooglanders

Natuurondernemer Niveau 3

Ik zoek
Cursus
Locatie
Dronten
Locatie
Andere locatie
Duur
Meerdere dagen

De cursus Niveau 3 leidt ondernemers op die een volledig of grotendeels op natuurbeheer gericht bedrijf willen voeren. De opleiding is erop gericht om de ondernemer in staat te stellen zelf een ecologisch en economisch bedrijfsplan te maken en zelfstandig natuurbeheer uit te voeren.

Inhoud van de cursus

Deze kopopleiding volgt op de meer inhoudelijk georiƫnteerde opleidingen niveau 1 en 2. Het accent zal meer liggen in de ondersteuning van het schrijven van een eigen plan. De beoordeling vindt plaats in de vorm van een mondelinge verdediging van het plan tegenover een panel van deskundigen. Hierin kun je dan laten zien dat je met het voorgenomen beheer de gestelde natuurdoelen haalt en je een economisch duurzaam bedrijf kan runnen op een manier die de natuur vooruit helpt.

Opbouw van de cursus

Het programma omvat 6 lesdagen waarin in de ochtend een bepaald thema wordt toegelicht en in de middag je betreffende onderdelen van je natuurbedrijfsplan uitwerkt en je vragen kunt stellen. Thuis werk je hier verder aan. Daarnaast krijg je uitgebreid feedback op je concept plan en wordt de mondelinge verdediging geoefend, zodat je gedegen en overtuigd je plan kan overbrengen. Klik hier voor meer informatie.