Cover Minor Intercultural Communication

Introductie Interculturele Communicatie

Mensen en organisaties verbinden in een multiculturele maatschappij en een internationale samenleving: dat is niet ingewikkeld maar ’t gaat ook niet vanzelf. In deze cursus leer je allereerst naar jezelf te kijken en je eigen cultuur. Vandaaruit kun je andere mensen en organisaties vanuit hun eigen cultuur leren begrijpen om tot een vruchtbare samenwerking te komen. 

Iedereen die individueel of in organisatieverband te maken heeft met multiculturele contacten in Nederland of internationale contacten met buitenlandse partners kan profiteren van de inzichten en vaardigheden als resultaat van deze training. 

Deze cursus is een inleiding in interculturele communicatie en bestaat uit twee dagen training.

In company

We bieden deze cursus ook in-company aan voor bedrijven en hbo- en (v)mbo-docenten. Inhoud en duur kunnen in overleg worden bepaald.

Praktisch

  • Datum en tijd: Op afspraak
  • Locatie: Aeres Hogeschool Wageningen
  • Taal: Voertaal kan zowel Engels als Nederlands zijn. Literatuur bevat in elk geval Engelstalige bronnen.
  • Trainers: Hinno Bel & Toon van der Ven
  • Kosten: In overleg
  • Certificaat: ja
  • Groepsgrootte: twaalf

Inhoud

De training is een combinatie van kennismaken met cultuurmodellen (zoals de dimensies van Hofstede, maar ook andere), een persoonlijke culturele scan en casussen, al dan niet door de deelnemers zelf ingebracht. De casussen zijn absoluut groepswerk, de presentaties zijn interactief.
Cover Minor Intercultural Communication
Cover Minor Intercultural Communication

AHpro: Bij- en nascholing voor professionals

Dit traject valt onder AHpro. AHpro biedt (online) cursussen en trainingen aan voor mensen en organisaties die zich willen laten bij- en nascholen. Ons aanbod richt zich op alles wat te maken heeft met ‘ondernemen, bedrijfskunde, dier & voedsel binnen de agrosector’ en ‘food, nature & urban green’. Actuele thema’s zijn onder andere: verduurzaming, energietransitie, technologische innovatie en herstel van biodiversiteit. Daarnaast bieden wij ook maatwerktrajecten en incompany trainingen.