circular awards winnaar nieuwbouw

Bodem

Op de bodem groeien planten die goed zijn voor de biodiversiteit, de groenten die ons voeden, de bomen die ons voedsel, zuurstof en schaduw bieden. Maar hierop bouwen we ook gebouwen en kantoren die we nodig hebben om te leven en te werken. Kortom, de bodem is de basis van waaruit het leven in de stad letterlijk is opgebouwd.

Daarom hebben ook bijna al onze studies raakvlakken met het thema bodem, elk met een andere invalshoek, namelijk: Toegepaste Biologie, Geo Media & Design, Aarde & Klimaat, Voeding & Gezond Leven en European Food Business.

Kijk eens om je heen!

Als je binnenkomt vallen meteen de tribunetrap en de receptie op. De mooie grote tribunetrap is zo ontworpen dat je naar boven en beneden kan lopen, maar aan de andere kant ook lekker kan zitten. De trap en de receptie zijn beide gemaakt van resthout. De kussentjes op de tribunetrap zijn gemaakt van oud tentdoek.

Wat bevindt zich nog meer op deze verdieping:

  • In de hoek bevindt zich de coffee corner met koffie, thee en biologische versnaperingen.
  • In de kelder bevinden zich nog twee labs; het Kweeklab voor planten en de Aeres Gedragskeuken is bedoeld voor studenten die bezig zijn met voedsel en onderzoek ernaar.