Pet Monitor 2018: Ondernemen in het digitale tijdperk

De Pet Monitor is een rapport met de huidige trends en ontwikkelingen binnen de gezelschapsdierensector. De monitor is geschreven vanuit Trendpanel Gezelschapsdieren. Dit trendpanel wordt gecoördineerd door studenten en docenten van Aeres Hogeschool Dronten in samenwerking met HAS Hogeschool. 

De Pet Monitor is tot stand gekomen door middel van nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, opleidingsinstituten en brancheorganisaties. Het voornaamste doel van de monitor is om de sector met betrouwbare gegevens en goede onderbouwing van informatie te voorzien.

Pet monitor 2018

Het ontbreken van eenduidige, goed onderbouwde gegevens en de continue door-ontwikkeling van de sector vormen de aanleiding voor de oprichting van Trendpanel Gezelschapsdieren.Trendpanel Gezelschapsdieren wil samen met het bedrijfsleven, opleidingsinstituten en brancheorganisaties betrouwbare gegevens over de huisdiersector verzamelen en verspreiden door middel van de jaarlijkse uitgave van de Pet Monitor. Hiermee wil Trendpanel Gezelschapsdieren een bijdrage leveren aan het professionaliseren van de sector.

Pet Monitor 2018 is samengesteld uit onderzoeken van NVG en Dibevo, digiRedo, Franka Drogt en Trendpanel Gezelschapsdieren. Verder bevat de monitor diverse bijdragen uit het bedrijfsleven en opleidingsinstituten.

In de Pet Monitor van 2018 staan de onderwerpen ‘handel’ en ‘social media’ centraal.

Meer informatie