Associate degree deeltijd opleiding Ondernemerschap Aeres Hogeschool Dronten

Ondernemerschap

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (80028)
?
Ik zoek
Deeltijdopleiding
Niveau opleiding
Associate degree
Locatie
Dronten
Duur
2 jaar
Introductie

De studie

Wil je een (agrarisch) bedrijf overnemen of zelfstandig een bedrijf met veel personeel runnen? Heb je al een aantal jaren werkervaring? Dan past de tweejarige deeltijdstudie Ondernemerschap goed bij jou. We leren jou bijvoorbeeld hoe je een bedrijfs(economische)analyse maakt en hoe je leidinggeeft. Ook leer je meer over de financiële aspecten die een grote rol spelen binnen de bedrijfsvoering. Naast de harde cijfers gaan we ook met de zachte kant aan het werk. Bijvoorbeeld tijdens de module ’Communicatie in familiebedrijven’.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Werkervaring

  Je wordt toegelaten tot deze deeltijdstudie als je minimaal twee jaar werkervaring hebt (mbo+ niveau) na je afgeronde opleiding op mbo-niveau 4, havo of vwo. Het is belangrijk dat je beschikt over de gevraagde werkervaring. Stages rekenen we niet als werkervaring. Ook moet je een relevante werkomgeving hebben om je opdrachten uit te voeren.

 • Heb je vragen over de toelating?

  Neem dan contact op met instroomcoördinator Jeannette Wolters via 088 - 020 5965 of j.wolters@aeres.nl.

Kenmerken
Praktische vragen

Hoe zit het met...

 • Studiebelasting

  Dit is een deeltijdstudie van twee jaar. Tijdens deze twee jaar heb je één lesmiddag en -avond per week. De studiebelasting is ongeveer 20 uur per week.

 • Inschrijven

  Inschrijven voor een deeltijdstudie gaat via Studielink. Via deze link word je doorgestuurd naar de betreffende Studielinkpagina waar je met jouw DigiD kunt inloggen. Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen vanuit Studielink, vragen we via een aanmeldformulier een aantal aanvullende gegevens, zoals kopie diploma, cijferlijst en werkervaring (cv). Om in september te kunnen starten, dient de gehele inschrijfprocedure vóór 31 augustus te zijn doorlopen.

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten Aeres Hogeschool Dronten
studenten en docent veehouderij in stal met koeien aeres farms aeres hogeschool dronten
Deeltijd studeren bij Aeres Hogeschool Dronten
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Je leert meer over managementvaardigheden, sectororiëntatie en oriëntatie bedrijfskunde, marketing en financiën. Tijdens het werken aan de opdrachten (assessments) werk je samen met medestudenten en leer je veel van elkaar.

Jaar 2

het tweede jaar verdiep je je nog meer in de vakken marketing, financieel en innovatie. Ook leer je meer over risico- en financieel management en ga je aan het werk met communicatie in familiebedrijven. Vooral de interactie tussenstudenten en docenten maakt het interessant om fysiekonderwijs te volgen.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Je weet wat er allemaal komt kijken bij het runnen van het bedrijf: boekhouding en financiën, kennis van de organisatiestructuur en de werkprocessen. Als je de associate degree afrondt, ben je beter voorbereid op het ondernemerschap dan met alleen een mbo-opleiding. Je kunt aan het werk gaan op het thuisbedrijf, als bedrijfsleider in Nederland of in het buitenland of in een zelf te starten onderneming. Daarnaast kun je doorstromen naar de deeltijd bachelor Bedrijfskunde & Agribusiness.