Aeres Hogeschool Almere

Online open dag Almere

Hoi! Welkom bij de online open dag van Aeres Hogeschool Almere. Normaal gesproken op een open dag ontvangen we je bij de voordeur, met een kopje koffie en wat lekkers. Maar dat kan nu even niet. Om je toch zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je studiekeuze, kun je op deze pagina het gebouw bekijken en presentaties bijwonen. Allemaal vanaf je eigen, comfortabele bank!

Hoe werkt een online open dag?

Nu jij je aan het oriënteren bent op een studie wil je natuurlijk graag weten hoe het eraan toe gaat op onze school: Hoe ziet het gebouw eruit? Wie zijn de docenten? Voel ik me hier thuis?

En je wilt graag informatie over onze opleidingen: Welke vakken krijg je? Hoe is de verdeling tussen hoorcolleges, werkcolleges, practica en stages? Hoe ziet mijn leven als student er straks uit? Op onze online open dag krijg je antwoord op al deze vragen. Hoe? Volg het stappenplan en mis niets!

1. Welkom: Bekijk de welkomstboodschap van onze directeur Wil Bekkering en de video over onze missie ‘Laat de stad leven’.
  2. Kies je opleiding: Bekijk studievideo’s & voorlichtingspresentaties en lees de verhalen van de studenten van de opleiding van je keuze.
  3. Proef de sfeer: Doe de digitale rondleiding door ons huidige pand én lees alles over ons nieuwe gebouw.

Welkom bij Aeres Hogeschool Almere

Als je in Almere gaat studeren, kom je haar vast tegen in de wandelgangen: onze faculteitsdirecteur Wil Bekkering. In deze video vertelt ze over de faculteit en over waarom het zo leuk is om in Almere te studeren:

Bekijk ook de video over onze missie ‘Laat de stad leven’ waarin je door middel van beelden te zien en te lezen krijgt waar wij ons in Almere voor inzetten:

Kies je opleiding

Almere: Laat de stad leven! Wanneer er steeds meer mensen in de stad gaan wonen, ontstaan er steeds meer vragen op het gebied van natuur, leefbaarheid, voorziening van voedsel, water en energie. De opleidingen en het onderzoek in Almere dragen bij aan een groene, gezonde stedelijke leefomgeving.

Kies hieronder je opleiding, bekijk video’s over de studie & lees de verhalen van studenten. (Ad) staat voor Associate degree, (B) voor bachelor en (M) voor master.

Proef de sfeer

Natuurlijk wil je ook graag weten hoe ons gebouw eruit ziet. Op dit moment zitten we in de Stadhuisstraat midden in het centrum van Almere. In dit filmpje krijg je een rondleiding door ons pand. Dit filmpje is gemaakt door Toegepaste biologie student Sam en student Geo media & design Ryan. Zo krijg je toch nog een indruk van ons schoolgebouw en hoe het er normaal op onze open dag aan toe gaat:

Nieuw pand!

In 2021 betrekken we een nieuw gebouw, midden op het terrein van de Floriade! Het grootste gedeelte van jouw studie zul je dus daar volgen. Het nieuwe gebouw wordt letterlijk groen, met een groene gevel van planten. Meer over de nieuwbouw lees je op deze pagina, waar we de sfeer van het nieuwe gebouw zo goed mogelijk voor je in beeld hebben gebracht.

Aeres Hogeschool Almere
Studenten Aeres Hogeschool Almere
Student laboratorium Aeres Hogeschool Almere
Student Aeres Hogeschool Almere
Nieuwbouw Almere gebouw

Studeren in Almere

Je studentenleven vindt niet alleen in ons schoolgebouw plaats. Daarom wil je vast ook weten wat er te doen is in Almere buiten je schooluren. Zo zijn er verschillende Almeerse studentenverenigingen die veel leuke activiteiten organiseren.

Lees hier meer over studentenstad Almere in het algemeen en bekijk hier wat onze studenten vinden over studeren in Almere:

Contact

En natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je nog vragen hebt na deze online open dag. Zo kun je ons bereiken:

Volg ons ook op onze social media kanalen!