Sara Albone

Functie: Onderzoeker, Docentopleider bacheloropleidingen
Lectoraat: Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers
Email: s.albone@aeres.nl
Social: LinkedIn

Over Sara Albone

Ik ben mijn loopbaan als dierenarts na een studie diergeneeskunde aan Glasgow Universiteit begonnen. Na ongeveer 10 jaar in verschillende dierenartspraktijken gewerkt te hebben, besloot ik de stap naar het onderwijs te maken. Vervolgens heb ik ruim 9 jaar in het mbo gewerkt (Aeres mbo Barneveld) waar ik Paraveterinaire dierenartsassistentes opleidde. Na het beginnen van een MLI besloot ik de stap naar het hbo te maken om toekomstige groene docenten op te leiden.

Inmiddels werk ik drie jaar bij Aeres Hogeschool Wageningen. Ik geef vakinhoudelijk (dier) lessen in de Bacheloropleiding, coördineer de HPO-deeltijd opleiding en ik ben betrokken bij de afstudeeropdracht ’De onderzoekende professional’. Daarnaast voer ik onderzoek uit in het lectoraat Grenspraktijken.

• 2015-2017 Master Leren Innoveren Windesheim (Student Voice)
  • 2017-2018 Onderzoek naar het onderzoekend vermogen van mbo studenten
  • 2018-2019 Onderzoek naar de rol van masteropgeleide docenten in het mbo
  • 2019+ NRO 'Masteropgeleide docenten als aanjagers van onderzoekend werken aan onderwijskwaliteit in het mbo’