Sara Albone
Functie: Lerarenopleider en docent-onderzoeker
Lectoraat: Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers
Email: s.albone@aeres.nl
Social: LinkedIn

Over Sara Albone

Na een studie diergeneeskunde aan de Glasgow Universiteit ben ik mijn arbeidsloopbaan begonnen als dierenarts. Na ongeveer tien jaar in verschillende dierenartspraktijken gewerkt te hebben, besloot ik de stap naar het onderwijs te maken. Vervolgens heb ik ruim negen jaar in het mbo gewerkt (Aeres mbo Barneveld) waar ik Paraveterinaire dierenartsassistenten opleidde. Nadat ik een masteropleiding Leren en Innoveren (MLI) begon, besloot ik de stap naar het hbo te maken om toekomstige groene docenten op te leiden. Inmiddels werk ik vier jaar bij AHW. Ik geef vakinhoudelijke (dier)lessen in de Bacheloropleiding, coördineer de HPO-deeltijdopleiding en ben betrokken bij de afstudeeropdracht ’De onderzoekende professional’.

Ik voer onderzoek uit in het lectoraat Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers, waar ik een bijzonder onderzoeksinteresse heb voor onderzoekend vermogen. Omdat mijn mbo hart nog sterk klopt, voer ik graag onderzoek uit in het mbo, zowel bij docenten als studenten. Ik zou graag zien dat er meer onderzoek in het (v)mbo plaats zou vinden door zowel studenten als docenten. Wat mij betreft kan dat zowel vakinhoudelijk-, vakdidactisch- als pedagogisch onderzoek zijn, zolang het bijdraagt aan het verbeteren van het onderwijs of het vakgebied van de studenten. Kortom er valt genoeg te onderzoeken op het v(mbo)!

Projecten

  • 2015-2017 Master Leren Innoveren Windesheim (thesis over Student Voice)
  • 2017-2020 Onderzoek binnen Aeres vmbo en mbo
  • 2017-2018 Onderzoek naar het onderzoekend vermogen van mbo studenten
  • 2018-2019 Onderzoek naar de rol van masteropgeleide docenten in het mbo
  • 2019-2020 Begeleider van gesprekken over onderzoek op alle Aeres vmbo- en mbo-locaties.
  • 2019+ door NRO gesubsidieerd onderzoek naar 'Masteropgeleide docenten als aanjagers van onderzoekend werken aan onderwijskwaliteit in het mbo