Mandy van Vugt

Telefoon: 088 020 5623 / 06 2875 4761
Social: LinkedIn

Over Mandy van Vugt

Na mijn studie bedrijfskunde en master Innovatiemanagement ben ik bij Aeres Hogeschool Dronten terecht gekomen. Ik ben aan de slag gegaan met het onderzoeken van vernieuwende businessmodellen voor agrarische bedrijven in een circulaire economie. Ik krijg veel energie om samen met collega’s, studenten en het bedrijfsleven te werken aan slimme en duurzame oplossingen. De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan projecten zoals het gebruiken van uienschillen als warmtebron, aquaponics, plastic voedselverpakkingen, het tegengaan en verminderen van voedselverspilling, het verwaarden van agrarische reststromen, schaduwteelten onder zonnepanelen, het toepasbaar maken van het Donut model voor boeren en mestkorrels als slow release meststof voor kamerplanten. Na 3 jaar maakte ik de overstap van het lectoraat Circulair Ondernemen naar Duurzame Pluimveehouderij en precisievoeding, waar ik aan de gang ben gegaan met het kweken van insecten op reststromen t.b.v. pluimveevoer. Ik zie hier veel potentie in en wil graag mijn steentje bijdragen aan verdere ontwikkeling van de insectensector. Naast mijn functie als onderzoeker ben ik ook docent. Ik geef les in marketing, communicatie, businessmodellen en circulair ondernemen. Ook mag ik studenten coachen en begeleiden bij opdrachten en afstudeerwerkstukken.

• Green Up – verwaarden van agrarische reststromen
  • Circulaire appelsector