MFSI diplomering

Eerste Almeerse masterdiploma's uitgereikt bij Aeres Hogeschool Almere

Date

Hoe zorg je voor een duurzamer, rechtvaardiger voedselsysteem? Negentien studenten uit binnen- en buitenland leerden deze vraag te beantwoorden tijdens de nieuwe master Food Systems Innovation – de eerste masteropleiding in Almere. Op donderdag 15 september ontvingen zij hun diploma. 

‘Om ons voedselsysteem te veranderen, moeten we anders kijken en oplossen,’ vertelt Marjan de Boer, studieleider van de master. ‘Het masterprogramma richt zich op die innovatieve manieren van denken en doen – van kennis van systemen en systeemverandering tot transdisciplinair werken en het meenemen van alle belanghebbenden. Dat is echt nodig, want we staan voor grote uitdagingen. De studenten die vandaag zijn afgestudeerd, hebben alles in huis om bij te dragen aan een beter, eerlijk en volhoudbaar voedselsysteem.’

Diplomering MFSI
Fotograaf: Frank Lejeune

Aeres Hogeschool Almere leidt groene veranderaars op: jonge mensen die willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Dit doet de hogeschool door middel van bachelor-studies rondom de thema’s Food, Nature & Urban Green. De master Food Systems Innovation, sinds dit jaar onderdeel van het opleidingsaanbod, brengt studenten met verschillenden achtergronden samen om zich verder te ontwikkelen als duurzaamheidsprofessional en veranderaar. Lees hier meer over de master.