‘Om ons voedselsysteem te veranderen, moeten we anders kijken en oplossen,’ vertelt Marjan de Boer, studieleider van de master. ‘Het masterprogramma richt zich op die innovatieve manieren van denken en doen – van kennis van systemen en systeemverandering tot transdisciplinair werken en het meenemen van alle belanghebbenden. Dat is echt nodig, want we staan voor grote uitdagingen. De studenten die vandaag zijn afgestudeerd, hebben alles in huis om bij te dragen aan een beter, eerlijk en volhoudbaar voedselsysteem.’
Fotograaf: Frank Lejeune
Aeres Hogeschool Almere leidt groene veranderaars op: jonge mensen die willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Dit doet de hogeschool door middel van bachelor-studies rondom de thema’s Food, Nature & Urban Green. De master Food Systems Innovation, sinds dit jaar onderdeel van het opleidingsaanbod, brengt studenten met verschillenden achtergronden samen om zich verder te ontwikkelen als duurzaamheidsprofessional en veranderaar. Lees hier meer over de master.