Geld munten opgestapeld

Studies Aeres Hogeschool Wageningen – collegegeld en financiering

Wanneer je overweegt om een studie te starten bij Aeres Hogeschool Wageningen, dan kan het lastig te zijn om te bepalen welk collegegeld voor jou geldt en welke subsidies of financieringsmogelijkheden er zijn. Op deze pagina helpen we je graag op weg.

Collegegeld

Om te bepalen welk type collegegeld (wettelijk of instellings-) voor jou geldt, hebben we een stroomschema gemaakt. Klik hier voor het document.

Wanneer het wettelijk collegegeld voor jou van toepassing is, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor halvering van dat bedrag. Dit schema helpt je om te bepalen of je hiervoor in aanmerking komt.

De jaarlijks vastgestelde hoogtes van het collegegeld vind je hier.

Subsidies/tegemoetkomingen

De overheid biedt verschillende subsidies en/of financiële tegemoetkomingen voor studietrajecten. Of je daarvoor in aanmerking komt, hangt o.a. af van wat je gaat studeren en je persoonlijke situatie. In dit document vind je meer informatie over: Levenlanglerenkrediet, Tegemoetkoming Leraren, Lerarenbeurs, Subsidie Zij-instroom in het Beroep en Instructeursbeurs mbo.

Een nieuwe subsidieregeling die is ingegaan is de ‘Subsidie voor een tweede lerarenopleiding’. Als je als bevoegd docent of leraar een 2e lerarenopleiding wilt gaan doen waarvoor je instellingscollegegeld moet betalen, dan kun je de subsidie tweede lerarenopleiding aanvragen. Meer info vind je op de site van de overheid.  De regeling loopt af op 1 oktober 2025.