circular awards winnaar nieuwbouw

Lucht

Als je alle lagen van de stad meeneemt, hoort lucht daar zeker ook bij. Lucht kan je op meerdere manieren vertalen: de ruimte waar vliegtuigen doorheen zoeven. En ook waar de vogels en insecten vliegen. Lucht is ook zuurstof, staat symbool voor ruimte in je hoofd. Maar lucht is ook het weer: wind, regen, bewolking, zon... Heel veel factoren die van invloed zijn op onze leefomgeving!

Kijk eens om je heen!

Deze etage staat in het teken van rust. Zo is het gebouw ook opgebouwd: van het rumoer beneden, naar steeds meer rust boven. Merk je dit ook aan het kleurgebruik? En hoe we het thema lucht hebben vertaald naar de fotowanden?

Vanaf deze etage kan je ook mooi onze plantenwand bewonderen. Deze planten krijgen regenwater dat wordt opgevangen en bewaard op ons dak.

Wat bevindt zich op deze verdieping?

  • Op deze verdieping bevinden zich vooral leslokalen, met een fantastisch uitzicht!
  • Het dakterras is echt de hoofdattractie van dit gebouw. Op het dakterras kan je letterlijk even uitwaaien en genieten van het mooie uitzicht over het Weerwater, waar je de skyline van Almere echt op en top kan bewonderen. Neem dus ook zeker even een kijkje! 

Dakterras

  • Vanuit hier prachtig uitzicht over de stad en het Weerwater. Ook kan je nu de campus goed bekijken. 
  • Onze school is onderdeel van de Flevo Campus. Hierbij horen ook het Food Forum en The Village, waar onder andere de FoodHub zit.
  • Dit gebied is ingericht met een beplantingsplan dat is opgezet vanuit het alfabet (arboretum). Onze bijdrage hiervoor is de Liqudambarboom (Amberboom), dat past bij de letter L.