Ecologie IJsselmeergebied

Ik zoek
Cursus
Locatie
Almere
Locatie
Incompany

Dit maatwerktraject is voor organisaties met een innovatie ambitie, uitdaging of strategische kwestie op het gebied van ecologie in het IJsselmeergebied. In dit traject werken we toe naar praktijkgerichte oplossingen.

Ambities in de Agenda IJsselmeergebied staan regelmatig op gespannen voet met elkaar. Enerzijds is er aandacht voor het herstel van de waterkwaliteit en natuurwaarden (zoals maatregelen uit de Kaderrichtlijnwater, Programmatische Aanpak Grote Wateren en Natura2000, Nationaal Park Nieuwland). En deze aandacht is broodnodig, want de natuurdoelen staan voor veel dieren op rood. De omgeving kijkt namelijk graag naar het zoete water en de ruimte van het IJsselmeergebied die het voor nieuwe ontwikkelingen kan bieden. Zandwinning, recreatie op en langs het water, visserij, energie op of uit water, woningbouw; het zijn allemaal activiteiten die invloed kunnen hebben op de water- of natuurkwaliteit. Anderzijds: voor de waterkwaliteit belangrijke waterplanten leveren soms overlast op voor de recreatievaart. De spanning is soms voelbaar als blijkt dat niet alles overal kan, of wellicht dat het straks niet meer kan. En dat vraagt om visie en om keuzes.

Voor wie?

Dit maatwerkaanbod is voor organisaties die opzoek zijn naar praktijkgerichte oplossingen op het gebied van ecologie in het IJsselmeer gebied.  Het is niet nodig om een heldere probleemstelling te hebben, daarbij helpen wij ook. Een richting, casus of stip op de horizon is wel fijn voor een kort maar krachtige opdracht.

Inhoud

De organisatieopdracht zal geheel in het thema staan van de innovatie ambitie, uitdaging of strategische kwestie die door u wordt ingebracht. We zullen de juiste praktijkgerichte professionals (onderzoekers of docenten) verzamelen om samen met u uw vraag duidelijk te krijgen en/of deze zo goed mogelijk aan te pakken.

Resultaat

Aan het begin van het traject zal er een plan van aanpak gemaakt worden. Op basis daarvan wordt er aan het eind van de opdracht een evaluatie gedaan.

Praktische informatie

  • Tijdsinvestering: Afhankelijk van de opdracht
  • Cursusdata: In overleg
  • Studieniveau: HBO-Bachelor/ Master
  • Locatie: Aeres Hogeschool Almere (Arboretum West 98, 1325 WB Almere) of op locatie van uw organisatie
  • Kosten: Afhankelijk van de opdracht

AHpro - Hogeschool voor professionals

Door jarenlange ervaring vanuit onze drie hogeschoolfaculteiten hebben wij veel kennis en kunde van de agrarische en educatieve (hoger onderwijs) sector. Met elkaar hebben wij de krachten gebundeld binnen AHpro, zodat wij jou tijdens jouw loopbaan optimaal kunnen ondersteunen.

AHpro biedt (online) cursussen, trainingen en coaching aan, online en fysiek. Zo helpen wij jou te ontwikkelen op een manier die bij je past. Maatwerk en incompany is uiteraard ook mogelijk. Bekijk ons aanbod en kies jouw ontwikkeling vandaag nog!