Circulaire bedrijfskunde en duurzaam ondernemerschap

Ik zoek
Cursus
Locatie
Almere
Locatie
Incompany
Duur
Meerdere dagen

Circulariteit en duurzaamheid zijn cruciale thema’s bij verantwoordelijke ondernemingen. Hoe wordt er omgegaan met reststromen? Wij geloven in een continue stroom van materialen in een circulaire economie. Gezien vanuit MacArthur’s systeem diagram zijn er verschillende stromen en cycli die geoptimaliseerd kunnen worden. Hoe loopt de technische cyclus? Hoe loopt de biologische cyclus?

Voor wie?

Dit maatwerkaanbod is voor professionals en organisaties die opzoek zijn naar praktijkgerichte oplossingen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid.  Het is niet nodig om een heldere probleemstelling te hebben, daarbij helpen wij ook. Een richting, casus of stip op de horizon is wel fijn voor een kort maar krachtige opdracht.

Inhoud

De organisatieopdracht zal geheel in het thema staan van de innovatie ambitie, uitdaging of strategische kwestie die door u wordt ingebracht. We zullen de juiste praktijkgerichte professionals (onderzoekers of docenten) verzamelen om samen met u uw vraag duidelijk te krijgen en/of deze zo goed mogelijk aan te pakken.

Resultaat

Aan het begin van het traject zal er een plan van aanpak gemaakt worden, op basis daarvan wordt er aan het eind van de opdracht een evaluatie gedaan.

Praktische informatie

  • Tijdsinvestering: Afhankelijk van de opdracht
  • Cursusdata: In overleg
  • Studieniveau: HBO-Bachelor/ Master
  • Locatie: Aeres Hogeschool Almere (Arboretum West 98, 1325 WB Almere) of op locatie van uw organisatie
  • Kosten: Afhankelijk van de opdracht

AHpro - Hogeschool voor professionals

Door jarenlange ervaring vanuit onze drie hogeschoolfaculteiten hebben wij veel kennis en kunde van de agrarische en educatieve (hoger onderwijs) sector. Met elkaar hebben wij de krachten gebundeld binnen AHpro, zodat wij jou tijdens jouw loopbaan optimaal kunnen ondersteunen.

AHpro biedt (online) cursussen, trainingen en coaching aan, online en fysiek. Zo helpen wij jou te ontwikkelen op een manier die bij je past. Maatwerk en incompany is uiteraard ook mogelijk. Bekijk ons aanbod en kies jouw ontwikkeling vandaag nog!