Henk Renting

Functie: Docent-onderzoeker Stedelijke Voedselsystemen
Emailh.renting@aeres.nl
Social: LinkedIn

Over Henk Renting

Henk Renting werkt sinds 1 mei 2018 als docent-onderzoeker bij Aeres Hogeschool Almere. Henk heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker, docent en consultant op het vlak van duurzame landbouw, voedselsystemen en regionale ontwikkeling.

Hij studeerde in 1989 in Wageningen af in Rurale Sociologie en Milieuhygiëne en was tot 2009 verbonden als onderzoeker en Europees onderzoekscoördinator aan de Leerstoelgroep Rurale Sociologie van Wageningen Universiteit. Sinds 2010 heeft Henk zich toegelegd op stedelijke voedselsystemen, stad-land relaties en de rol van lokale overheden en stadsregio's in de transitie naar duurzame en gezonde voedselsystemen.

Hij werkte ruim vijf jaar voor RUAF Foundation, een internationaal netwerk op het vlak van stadslandbouw en regionale voedselsystemen. In die rol was hij intensief betrokken bij het Milan Urban Food Policy Pact, een verdrag van ruim 180 steden wereldwijd voor duurzaam stedelijk voedselbeleid. Ook participeerde hij in onderzoek met de wereldvoedselorganisatie FAO naar stedelijke voedselsystemen in o.a. Utrecht, Toronto (Canada), Medellín en Quito (Latijns-Amerika). Binnen Aeres houdt Henk zich bezig met onderwijs en onderzoek op het vlak van stedelijke voedselsystemen en stad-land relaties. Ook ondersteunt hij als expert de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda, een samenwerking van 11 Nederlandse steden, ministeries en provincies.