Brigitta Methorst

Functie: Docentonderzoeker mens & omgeving
Lectoraat: Groene en Vitale stad
Emailb.methorst@aeres.nl
Social: LinkedIn

Over Brigitta Methorst-Zijlstra

Brigitta Methorst is gefascineerd door mensen en omgeving en vooral hoe deze elkaar onderling beïnvloeden. Ze heeft zich daarin verdiept vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de overheid, vanuit het onderwijs, vanuit het bedrijfsleven en als onderzoeker. De menselijke maat is de verbindende schakel. In de 10 jaar dat Brigitta Methorst werkzaam is voor de hogeschool, heeft zij de onderwijsuitvoering van binnenuit leren kennen.

Haar specialisatie is het inbrengen van actualiteit vanuit de veranderende beroepswereld in het onderwijs: student en beroepsomgeving verbinden. Haar provinciale en gemeentelijke ervaring als landschapsarchitect, haar buitenlandervaring als productiemanager in de plantenteelt en haar specialisatie als ontwikkelingssocioloog zijn vakgebieden waar ze in haar werk aan de hogeschool actief verbindingen mee legt.

Sinds augustus 2017 is zij docentonderzoeker. Haar werkzaamheden richten zich op organiseren van samenwerking met studenten en externe opdrachtgevers in toegepast onderzoek. De inhoudelijke thema’s waar zij zich mee bezig houdt zijn:  natuurbeleving, lokale groene en gezonde omgeving in de stad en (stadse) voedselinitiatieven met burgerbetrokkenheid. Daarnaast is zij in diverse projecten betrokken als procesbegeleider ‘sociale innovatie’.