Isa Lammersen stagiaire bij lectoraat Management in Rundergezondheid in stal met koe

Ik volg aan de WUR de master Animal Sciences en loop stage binnen het lectoraat Management van de Rundergezondheid. Belangrijkste reden voor mij is om te ontdekken hoe je (wetenschappelijk) onderzoek naar de praktijk vertaald en welke stappen daarvoor nodig zijn. Wat zijn de voordelen en uitdagingen van praktijkonderzoek en hoe vertaalt dit zich in de (dagelijkse) werkzaamheden. Aan de WUR is een deel van het onderzoek fundamenteler, wat ook nodig is. Maar ik vind de complexiteit van praktijkonderzoek erg interessant en de meerwaarde die je direct kunt creëren op het boerenerf. Die verbinding is bij Aeres Hogeschool sneller en makkelijker.

Mijn scriptie was gericht op hygiëne rondom het kalf van het lectoraat Management van de Rundergezondheid. Daardoor ontdekte ik het praktijkgerichte onderzoek en wilde ik meer leren over de complexiteit van (praktijk) data verzameling en de koppeling tussen praktijkproblemen en of hier oplossingen/oorzaken voor te vinden zijn.

In vier maanden tijd leer ik veel en word ik overal bij betrokken. Onder meer hoe je een project opstart, maar ook hoe je bijvoorbeeld de verschillende stappen in praktijkonderzoek, van opzet/aanvraag tot data-analyse/verslaglegging moet doorlopen.