De Week van Ons Eten, een initiatief van Dutch Food Week, is van 5 t/m 12 oktober 2024. Tijdens deze week wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht. Kennisdeling en de verbinding tussen boer en burger staan centraal. Deelnemers variëren van boerderijen, onderwijsinstellingen tot restaurants en foodservicebedrijven. Met een scala aan activiteiten, zoals open dagen, proeverijen, congressen en markten, wordt door heel Nederland laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van ons voedsel.
De Flevolandse voedselketen centraal in het educatieve Kidsmagazine ‘Beleef wat je eet’
DateWaar komt ons voedsel vandaan? Het groeit immers niet in de supermarkt. Alle stappen die voorafgaan bij onze voedselproductie zijn volgens het programma Jong Leren Eten bij veel kinderen niet bekend. Tegelijk wordt veel van ons voedsel verbouwd en geproduceerd in Flevoland. Om de verbinding te leggen tussen (educatie)boeren, schoolklassen én Flevolandse gezinnen heeft Aeres Hogeschool Almere in samenwerking met DuurzaamDoor en Jong Leren Eten het educatieve Kidsmagazine ‘Beleef wat je eet’ ontwikkeld. Dit magazine is onderdeel van De Week van Ons Eten.
De Week van Ons Eten
Speel leren over voedselproductie
Het magazine, vol met leuke weetjes, activiteiten, recepten, puzzels en experimenten over voedselproductie in Flevoland, is geschikt voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8. Kinderen worden zo op een speelse manier meegenomen in de productieketen van gezond voedsel. Tijdens De Week van Ons Eten wordt het magazine door heel Flevoland gedistribueerd, bij basisscholen en locaties zoals VVV, de bibliotheek, het gemeentehuis en boerderijwinkels.
Verschillende activiteiten tijdens De Week van Ons Eten
Aeres Hogeschool organiseert meer activiteiten rondom De Week van Ons Eten, waaronder gastlessen en een International Food Market. Bekijk hier de activiteiten.
Magazine aanvragen? Dat kan
Basisscholen kunnen gratis exemplaren van het magazine aanvragen. Het gratis PDF is beschikbaar voor iedereen. Aanvragen of downloaden kan hier.
In samenwerking met...
Het Kidsmagazine is ontwikkeld in samenwerking met DuurzaamDoor, Jong Leren Eten, GGD Flevoland, IVN Flevoland, Stad & Natuur Almere, Provincie Flevoland, A Waste To Success en de Flevolandse gemeenten. Dit in co-creatie met Flevolandse partners.