Bedrijvendag Aeres Hogeschool Dronten

Geslaagde bedrijvendag trekt veertig bedrijven naar Dronten

Date

Onze studenten zijn vaak op zoek naar bedrijven om een opdracht uit te voeren, stage te lopen en natuurlijk om te gaan werken na hun studie. Het hebben van een groot netwerk kan hierbij heel handig zijn. Daar hebben studenten Tuinbouw & Akkerbouw en Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness iets op bedacht.

In het derde jaar voeren de studenten een zogenaamde Proeve van Bekwaamheid (PvB) uit. Een groep Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness studenten besloot om voor deze opdracht een studievereniging op te zetten en samen met de studievereniging van Tuinbouw & Akkerbouw een bedrijvendag te organiseren voor hun studies.

In een periode van zes maanden hebben ze een plan geschreven, bedrijven benaderd, een locatie geregeld en een programma opgezet. Dat resulteerde afgelopen woensdag 22 februari in een geslaagde bedrijvendag waar veertig bedrijven uit de sector alles uit de kast haalden om studenten te vertellen over hun organisatie.

Verwonder je, net zoals anderen zich verwonderen over de Nederlandse agrarische sector. Wees trots.

Dirk Bruins, Voorzitter LTO Noord

Wees trots

De dag werd geopend door de voorzitter van LTO Noord, Dirk Bruins. De zaal zat overvol en hij gaf de aanwezigen meerdere inzichten mee. Zijn boodschap was duidelijk: “Kies voor iets wat je interessant vindt, wat je voldoening geeft. Kijk naar je eigen vaardigheden en sterke punten en zoek naar een kans om die in de praktijk te brengen. Blijf daarbij nieuwsgierig, flexibel en bereid om te leren. Verwonder je, net zoals anderen zich verwonderen over de Nederlandse agrarische sector. Wees trots. Bedrijven staan te springen om medewerkers. Verjonging en vernieuwing in de sector is nodig en daar kunnen jullie voor zorgen”.

Studenten konden daarna de bedrijvenmarkt op om te netwerken, zich te laten informeren en inspireren door allerlei bedrijven uit de agrifoodsector. Andersom konden bedrijven kennismaken met de studenten; misschien wel hun toekomstige stagiaires of medewerkers. Ieder bedrijf kreeg de mogelijkheid een pitch te houden over hun bedrijf om zo studenten te enthousiasmeren om ook even bij hen langs te lopen op de bedrijvenmarkt.

We hebben heel veel interessante gesprekken gevoerd. Ik ben er van overtuigd dat we naar aanleiding van deze dag met kandidaten voor onze vacatures in contact komen.

Harm Ypma, Product specialist bij GEA Farm Technologies

Geslaagde dag

Zowel de studenten, de organisatie als de bedrijven zijn erg tevreden met hoe de dag verlopen is. Een perfecte manier om te netwerken en om te zien hoe mooi en divers deze sector is.