Aeres Hogeschool gaat onderzoek doen naar dierenwelzijnsbeleid gemeente Dronten

Aeres Hogeschool gaat onderzoek doen naar dierenwelzijnsbeleid gemeente Dronten

Date

Op woensdag 5 juli 2023 hebben Aeres Hogeschool en de gemeente Dronten met het zetten van een handtekening de start gegeven voor een onderzoek naar het huidige Dierenwelzijnsbeleid van de gemeente Dronten. Het onderzoek draait om het naleven en beleven van het huidige dierenwelzijnsbeleid van de gemeente Dronten. Hiermee zet de gemeente Dronten dierenwelzijn op de kaart.

De gemeente Dronten heeft dierenwelzijn in hun beleid staan en wil weten hoe inwoners en de samenwerkingspartners het dierenwelzijnsbeleid beleven en of de gemaakte afspraken worden nageleefd. Aeres Hogeschool gaat hier onderzoek naar doen. Jolanda Berntsen (faculteitsdirecteur Aeres Hogeschool in Dronten) en verantwoordelijk wethouder Peter Duvekot vinden beiden dat dit evaluatief onderzoek een voorbeeld is van de goede samenwerking tussen Aeres Hogeschool en de gemeente Dronten. ,,Op basis van het onderzoek dat de hogeschool nu voor ons gaat uitvoeren kunnen we de huidige nota Dierenwelzijn vernieuwen’’, vertelt Duvekot.

Het onderzoek zal een jaar duren. Studenten en docenten van de studie Diergezondheid & Management en onderzoekers van het lectoraat Human Animal Interactions, onder leiding van lector Kathalijne Visser, zullen aan de slag gaan met deze opdracht. De studie Diergezondheid & Management focust zich op de non-productie dieren en leidt onder andere studenten op die in het werkveld aan de slag gaan met beleidsthema’s. Het lectoraat Human Animal Interactions heeft als doel om meer inzicht krijgen te krijgen in de effecten van de interactie tussen mens en dier om daarmee het welzijn van dieren te waarborgen.

"Dierenwelzijn is een belangrijk onderwerp en verdient meer aandacht in onze maatschappij."

Kathalijne Visser, Lector Human-Animal Interactions

Kathalijne visser

Lector Kathalijne Visser is blij met de opdracht en kijkt uit naar de samenwerking met de gemeente. ,,Dierenwelzijn is een belangrijk onderwerp en verdient meer aandacht in onze maatschappij. Dat de burgers meegenomen worden in dit evaluatieve onderzoek laat zien dat de gemeente Dronten veel waarde hecht aan deze input, maar ook aan de input van de samenwerkingspartners die zich inzetten voor het dierenwelzijn in de gemeente.’’