Voltijd Bachelor studie Landelijk vastgoed en makelaardij Aeres Hogeschool Dronten

Nieuwe studie Landelijk Vastgoed & Makelaardij

Date

De nieuwe vierjarig bachelor studie Landelijk Vastgoed & Makelaardij is een van de studies van Aeres Hogeschool Dronten waar geĆÆnteresseerden tijdens de open dag van vrijdag 7 oktober kennis mee kunnen maken. Er is in de markt veel vraag naar specialisten landelijk en agrarisch vastgoed. De studie Landelijk Vastgoed & Makelaardij levert studenten af die een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde en groene leefomgeving.

Nederland staat voor grote uitdagingen waaronder de transitie in het agrarische buitengebied: hoe kunnen we met elkaar meer ruimte bieden voor landbouw, woningbouw, infrastructuur, duurzame energie en biodiversiteit?

Met de nieuwe studie Landelijk Vastgoed & Makelaardij spelen we in op de vraag uit de markt naar landelijk vastgoedspecialisten die in de transitie onmisbaar zijn. Op deze manier willen we studenten afleveren die een bijdrage kunnen leveren aan een nieuwe inrichting van het buitengebied en een gezonde toekomst van de agrosector.

Het gaat bij Landelijk Vastgoed en Makelaardij niet alleen om het grote geld, studenten hebben aandacht voor de impact die de verandering van het buitengebied op mensen heeft en gaan voor een leefbare samenleving.

Tijdens de studie leren ze meer over bemiddeling bij aan- en verkoop van agrarisch vastgoed, wat het echt betekent als een agrarisch ondernemer zijn bedrijf in de verkoop doet. Dat het veel meer is dan het bekende bord in de tuin en bijvoorbeeld sociaal-emotionele aspecten een grote rol spelen. Een landelijk vastgoedexpert met een diploma van Aeres Hogeschool Dronten verbindt alle partijen en adviseert bijvoorbeeld over bedrijfsbeƫindiging of bij de verkoop van productierechten.