In welke wereld leef jij

In welke wereld leef jij?

Publicatie datum
Content type
Blog

Woensdagmiddag 26 oktober kwamen de werelden van studenten Toegepaste Biologie van Aeres Hogeschool Almere en Veehouderij-studenten van Aeres Hogeschool Dronten samen. Op de locatie in Almere kregen de studenten Toegepaste Biologie een college van Ron Methorst, lector Omgevingsinclusief Ondernemen, met uitleg over waarom de Nederlandse landbouw is zoals het is. 

Groepjes Veehouderij en Toegepaste Biologie studenten gingen daarna samen een kijkje nemen bij de agroforestry demo’s van Stichting Weerwoud op Utopia eiland en ze kregen een inspirerende les van de Burgerboerderij Oosterwold. 

Centraal stond de vraag: In welke wereld leef jij? Hoe kijk jij naar natuur, voedsel en leefomgeving? Studenten stelden elkaar vragen om de wereld vanuit een ander perspectief te ontdekken en te leren kennen. En dat deden de studenten! Aan het einde van de middag kwamen opmerkingen naar voren als: ‘we delen meer overeenkomsten dan verschillen!’, ‘mijn vooroordelen blijken niet waar te zijn!’, ‘veehouder zijn is veel meer dan koeien melken!’. 

Kortom, deze studenten kijken meer met meer waardering én respect naar elkaar! Een geslaagde middag, waar we zeker vervolg aan willen geven!

Veel dank aan Xavier San Giorgi, Milan Wanders en Diana van Veelen! 

Alida Hoolsema - Docent Duurzame Veehouderij en Ondernemerschap
Ron Methorst – lector Omgevingsinclusief Ondernemen
Wieneke van der Heide – studieleider Toegepaste Biologie

Geschreven door:

Wieneke van der Heide studieleider Toegepaste Biologie
Fotowand_Broccoli

Houd je aan de richtlijnen en reageer met respect. De reacties worden gescreend door medewerkers van Aeres. We gebruiken je e-mail adres alleen om reactie te geven.