Dienstverlening en Producten multimedia design tekenen

Mijlpaal: eerste docenten D&P ontvangen Bachelor-diploma

Date

Het is feest voor de eerste lichting studenten van de lerarenopleiding Dienstverlening en Producten (D&P) bij Aeres Hogeschool Wageningen. Gisteren ontvingen zij hun Bachelor-diploma en onderwijsbevoegdheid voor het vmbo-profiel D&P. Ze hebben daarmee een landelijke primeur. We zijn trots op onze studenten en op ons onderwijsteam.

Opleiding op maat

De groep studenten legde al eerder de afsluitende examens af, maar kon nu, na het verlichten van de coronamaatregelen, eindelijk het diploma in ontvangst nemen. De studenten, werkzaam bij vmbo-scholen door het hele land, volgden een verkort opleidingstraject op maat, aangepast aan de kennis en vaardigheden die ze al in huis hadden voor ze aan de opleiding startten. 

Van nascholing naar Bachelor

Tot nu toe behaalden docenten hun D&P-bevoegdheid voor het relatief nieuwe vmbo-profiel D&P door een nascholing te doen. Aeres Hogeschool Wageningen biedt studenten een volwaardig Bachelor-programma, in maatwerktrajecten. Daarmee hebben studenten met verschillende achtergronden een mooie en haalbare kans om zich te scholen tot docent D&P. 

Trots

Zoals gezegd, we zijn trots. Trots op onze studenten voor hun inzet en mooie resultaat. En trots op ons onderwijsteam dat deze nieuwe bacheloropleiding heeft vormgegeven en gerealiseerd. Onze complimenten voor iedereen die hierbij betrokken is geweest.

20210521 Diplomering eerste lichting DenP docenten

Op de foto:

Aan de linkerkant van de trap, van voor naar achter:

  • Janet Heijns (VSO het Dieze College/ Bossche Vakschool)
  • Annelies Hulst (Greijdanus)
  • Martijn Terlouw (De Passie Scholen)

Aan de rechterkant van de trap, van voor naar achter:

  • Armanda Poliste (afstuderend in andere groep D&P)
  • Astrid van Wijk (CSG Het Streek)
  • Marjan van Vugt (Guido de Bres scholengemeenschap)
  • Mirjam Kreeft (Neon college)