Biggenmarkt Aeres Hogeschool Dronten

Biggenmarkt levert ruim €7.000,- op

Date

Woensdag 1 september vond op het terrein van Aeres Hogeschool Dronten de traditionele Biggenmarkt plaats. Eerstejaars studenten werden tijdens deze veiling verkocht voor een goed doel. Dat is dit jaar Voedselbank Dronten. In totaal is er met de veiling €7.220,- opgehaald.

Andere jaren konden inwoners van Dronten in het centrum van het dorp terecht om de biggen te kopen. Vanwege de geldende corona maatregelen moest er uitgeweken worden naar een andere locatie, op het terrein van de hogeschool.

Om half negen konden de eerste kopers bieden op de biggen die zij kunnen inzetten om bijvoorbeeld onkruid te wieden, trekkers te wassen of de ramen te wassen. Ruim 600 nieuwe studenten werden bij opbod verkocht aan de hoogste bieder.

De eerstejaars studenten zijn blij dat de kennismakingsweek door gaat. Naast de veiling hebben ze tal van leuke activiteiten: er zijn onderdelen op school, een spelprogramma in het bos en een fietstocht door Dronten. De hogeschool vindt het belangrijk dat nieuwe studenten Dronten, de school en studenten leren kennen: elkaar écht ontmoeten.