Bloemsierkunst hoog niveau metaal binden

Ad Bloemsierkunst-student Jade wint Talent Award Bloem&Blad

Date

‘Een creatieve boost’, dat is wat eerstejaars student Jade van Schie zocht toen zij besloot om deel te nemen aan de Bloem&Blad Talent Award. Wat ze toen nog niet wist, was dat ze met haar creaties ook daadwerkelijk hét Bloem&Blad Talent van 2021 zou worden.

In september is Jade gestart met de tweejarige associate degree-opleiding Bloemsierkunst van Aeres Hogeschool Wageningen. Hier wordt ze opgeleid tot bloemist op hbo-niveau. Een opleiding die synoniem staat aan creëren en creativiteit, maar die door de coronamaatregelen wel wat ingeperkt was. Begrijpelijk dat Jade op zoek was naar een uitdaging. Via via werd ze gewezen op de wedstrijd van Bloem&Blad en het leek haar een leuke ervaring. Dus stuurde ze haar deelnamevideo in; 3 minuten waarin ze laat zien hoe zij vorm geeft aan een opdracht met minimale kaders: alleen het thema en het maximale budget dat ze eraan mocht besteden was bekend. Verder was het aan haar creativiteit om een mooi bloemwerk te maken.

Bij het thema ‘twinkle’ dacht ze aan het kinderliedje ‘twinkle twinkle little star’, en daar was het idee voor een ster. Vervolgens bedacht en schetste ze het concept.

Dankzij haar mooie, lichtgevende ster-creatie werd Jade één van de drie genomineerden en mocht ze op locatie deelnemen aan de wedstrijd. Hiervoor kreeg ze nog wat advies en tips van haar docent en Erkend Bloemsierkunstenaar Janneke Camps, omdat ze nog niet eerder aan zo’n professionele wedstrijd had deelgenomen. Bovendien wist ze wie de andere genomineerden waren; beiden deelnemers die al vaker aan demonstraties en wedstrijden meedoen. Groot was dan ook de vreugde toen aan het eind van de dag bleek dat Jade gewonnen had! Dit had ze niet verwacht.

De jury prees haar techniek, creativiteit en toelichting op haar bloemwerk.

Naast de eervolle vermelding won Jade ook een 10 pagina tellend artikel in de trendspecial van Bloem&Blad die in mei in de winkels ligt. Hiervoor moest ze flink aan het werk: ontwerpen bedenken, zelf materiaal inkopen, moodboards samenstellen. En dat voor maar liefst 6 bloemwerken.

Het was vooral een hele leuke ervaring volgens Jade; leuk en leerzaam. En met haar creativiteit zit het wel goed, die is weer volop aangewakkerd.

Bekijk hieronder de videomontage van Bloem&Blad over de wedstrijd:

Benieuwd naar de Bloemsierkunst-opleidingen die je in Wageningen kunt volgen? Kijk dan hier.

Winnaar talent award 2021 Jade 1

Foto: Bloem&Blad