Feestelijk startsein nieuwbouw Almere

Feestelijk startsein nieuwbouw Aeres Hogeschool Almere

Date

Op dinsdag 7 juli is de feestelijke aftrap van de bouw van het nieuwe hogeschoolgebouw van Aeres Hogeschool Almere geweest. Samen met studenten heeft wethouder Roelie Bosch het bouwbord onthuld. Dit officiƫle startsein werd met een select gezelschap van medewerkers van Aeres, studenten, (bouw)partners en andere betrokkenen gevierd. Ook wethouder Jan Hoek en gedeputeerde Jan-Nico Appelman waren bij de onthulling aanwezig.

Het bouwbord is een houten stellage met een afbeelding van het pand en de logo’s van de partners die meewerken aan dit project. Zo weten omstanders wat er op die plek gebouwd wordt, is dit geval de groenste hogeschool van Nederland. De bouw is in juni van start gegaan, maar niets is officieel tot het ook daadwerkelijk gevierd is!

Laat de stad leven

Het nieuwe gebouw, dat nu al de Groene Long wordt genoemd, komt op het terrein waar in 2022 de Floriade plaatsvindt. Het nieuwe hogeschoolgebouw is onderdeel van de campus in samenwerking met Flevo Campus, een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. Niet alleen voor studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomt. Wil Bekkering, directeur Aeres Hogeschool Almere: “Dit wordt de groenste hogeschoollocatie van Nederland. Het gebouw laat echt zien waar wij voor staan: groen in de stad.” De studenten zijn ook erg te spreken over hun nieuwe schoolgebouw. “Het is groen, innoverend en gaat helemaal op in de omgeving”, aldus student Toegepaste biologie Naomi de Rooij.

Bekijk ook het item op Omroep Flevoland.

De bouw zal naar verwachting een jaar in beslag nemen. Vanaf schooljaar 2021/2022 zullen de lessen en activiteiten van Aeres Hogeschool Almere op de nieuwe locatie plaatsvinden.

Meer informatie is de vinden op: www.aereshogeschool.nl/nieuwbouw-almere

20200707 Feestelijk startsein nieuwbouw Almere na onthulling
20200707 Feestelijk startsein nieuwbouw Almere voor onthulling
Nieuwbouw Almere