Voor decanen

Als decaan speelt u een belangrijke rol bij de studiekeuze van uw leerlingen. Om u in deze rol te ondersteunen kunt u hieronder meer lezen over de volgende onderwerpen: 

  • Aeres Hogeschool en haar faculteiten
  • Opleidingsaanbod
  • Voorlichtingsactiviteiten

Drie faculteiten

Aeres Hogeschool Almere is de jongste duurzame groene hogeschoolfaculteit van Nederland. De studies in Almere zijn gericht op biologie en duurzaamheid in een stedelijke omgeving. Praktijkgerichtheid staat centraal bij de studies. 

De faculteit in Dronten is een ondernemende faculteit. De studies zijn gericht op bedrijfskunde, dier, voedsel en groene ruimte. Bij Aeres Hogeschool Dronten studeren de bedrijfsopvolgers en adviseurs in de agrarische sector. Het ondernemen zet zich door in de gehele agrofood-keten, waar de agribusiness-opleidingen zich op richten.

Aeres Hogeschool Wageningen is de educatieve faculteit binnen Aeres Hogeschool. Alle studies gaan over de verbinding tussen de mens en zijn omgeving; mens-kennis, mens-natuur en mens-mens. De grootste opleiding binnen de faculteit leidt op tot docent voor het groene onderwijs en kennismanager voor de groene sector.

Onze hbo-studies

Aeres Hogeschool biedt hbo-studies aan binnen de volgende thema’s: 

Voorlichtingsactiviteiten

Uw leerlingen kunnen zich op verschillende manier oriënteren op een studie. Wij bieden voorlichtingsactiviteiten die aansluiten bij verschillende fasen van het studiekeuzeproces, zo staan we op studiebeurzen, geven we voorlichting op scholen en organiseren we open dagen en meeloopdagen. Voor de studies in Almere wordt ook de activiteit Escaperoom aangeboden.

Bij u op school/bezoek een van onze faculteiten

Wij komen graag op uw school langs om over ons studieaanbod te vertellen. Onze studievoorlichters kunnen klassikale voorlichtingsrondes verzorgen en/of aanwezig zijn op markten met een stand. Daarnaast ontvangen wij ook regelmatig decanenkringen op onze faculteiten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden: 

Toelating

Heeft u specifiek vragen over toelating of inschrijving bij Aeres Hogeschool? Neem dan contact op met een van onze instroomcoördinatoren: