Voor decanen

Als decaan speelt u een belangrijke rol bij de studiekeuze van uw leerlingen. Om u in deze rol te ondersteunen kunt u hieronder meer lezen over de verschillende onderwerpen gericht op voorlichting.
Waarom kiezen voor Aeres Hogeschool? Volgens onze studenten omdat:
  • onze opleidingen midden in de praktijk staan
  • de contacten tussen studenten en docenten goed zijn
  • er binnen de kleine hogeschool een gezellige sfeer is

Aeres Hogeschool bestaat uit drie faculteiten met ieder een eigen studieaanbod.

Aeres Hogeschool Almere is de jongste duurzame groene hogeschoolfaculteit van Nederland. De studies in Almere zijn gericht op biologie en duurzaamheid in een stedelijke omgeving. Praktijkgerichtheid staat centraal bij de studies.

De faculteit in Dronten is een ondernemende faculteit. De studies zijn gericht op bedrijfskunde, dier, voedsel en groene ruimte. Bij Aeres Hogeschool Dronten studeren de bedrijfsopvolgers en adviseurs in de agrarische sector. Het ondernemen zet zich door in de gehele agrofood-keten, waar de agribusiness-opleidingen zich op richten.

Aeres Hogeschool Wageningen is de educatieve faculteit binnen Aeres Hogeschool. Alle studies gaan over de verbinding mens-kennis-natuur en over 'hoe mensen leren'. De faculteit leidt docenten (beroepsonderwijs) en kennismanagers (bedrijfsleven) op voor de groene sector en de horeca/bakkerij/recreatie-sector.