dakterras leeg

Jouw rol als ouder/verzorger is belangrijk!

Help, mijn kind gaat studeren! Hoe pakken we dit aan? Waar beginnen we? Hoe komen we er achter welke studie het beste aansluit bij zijn/haar interesses?

Gelukkig staat loopbaanoriëntatie en de begeleiding (LOB) hiervan hoog op de agenda bij de vooropleidingen. Er is dan ook veel aandacht voor het kiezen van een vervolgstudie. Maar als ouder/verzorger speel je ook een belangrijke rol. Daarom delen wij graag onze kennis over de studiekeuze, de behoeften van een leerling en de vragen die wij beantwoorden. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief met tips en stappenplannen om je te helpen met het keuzeproces van je kind.

Kind helpen met studiekeuze

Als je kind gaat studeren, zijn er veel vragen. Welke studies zijn er, wanneer moet de studiekeuze gemaakt zijn, waar moet je op letten, hoe voorkom ik een foute studiekeuze? Het uitgangspunt hierin is de interesse of zelfs de passie van je kind. Waar wordt hij of zij blij van? Is er een vak op dit moment favoriet? Daar vind je je aanknopingspunten. Zou je kind het leuk vinden om iets met (bijvoorbeeld) aardrijkskunde of voeding te doen, dan kun je al wat gerichter zoeken. Als een studie echt aansluit bij de interesse van je kind, kan het bijna niet fout gaan.

Maar welke hogeschool kies je dan?

Hoe je dan de juiste school kiest? Ook dat ligt aan het gevoel van je kind. Bezoek hiervoor open dagen van de school, kijk of er meeloopdagen zijn, zodat je kind echt kan voelen en ervaren hoe het is op school, hoe de studenten zijn, de docenten. Alleen door een keer te gaan kijken, weet jij en jouw kind er hij/zij zich er zo veilig voelt, dat hij/zij echt kan mee doen. En als je dan een glimlach ziet, dan weet je dat het wel goed zit.

• Samenwerking met het werkveld
  • Goede sfeer
  • Passie van jouw kind staat centraal
  • Kleinschalig onderwijs
Ervaar de sfeer tijdens een open dag of meeloopdag

Passen onze studies bij de interesses van jouw kind?

Wanneer jouw kind interesse heeft in biologie, voeding, ICT, design, economie of bijvoorbeeld aardrijkskunde, dan heeft Aeres Hogeschool Almere zeker een studie die bij hem/haar past. Wij bieden studies die te maken hebben met het leefbaar houden van onze (stedelijke) omgeving. Dit gaat dan over de natuur, over voedsel, over duurzaamheid, over geografie, ICT, media, design en bedrijfskunde. Een studiekeuze zit soms in de detail. Het is daarom goed om een open dag te bezoeken.

Jouw kind, de groene veranderaar!

In 2050 woont 80% van de wereldbevolking in de stad. Wanneer er steeds meer mensen in de stad gaan wonen, ontstaan er steeds meer vragen op het gebied van natuur, leefbaarheid, voorziening van voedsel, water en energie. Er is kennis nodig om de groeiende steden wereldwijd leefbaar te houden. Daarom leiden wij studenten op rondom de thema’s food, nature & urban green. Al onze studies zijn gebouwd op vragen vanuit het werkveld. Daarom is het toekomstperspectief van onze studenten positief.

Studeren in Almere

Aeres Hogeschool Almere

Almere is misschien geen typische studentenstad, maar heeft veel te bieden! Ontdek de uitgaansgelegenheden, winkels en de gezellige studentenwoningen.

Wat kost een opleiding?

Student Aeres Hogeschool Almere

Als uw zoon of dochter gaat studeren, brengt dit verschillende kosten met zich mee. Zo betaalt u voor de opleiding, maar ook bijvoorbeeld voor studieboeken. Hieronder vindt u meer informatie over de kosten van een opleiding.

Wonen in Almere

Student Aeres Hogeschool Almere

In Almere kun je als student op kamers wonen. Gezellig met een paar huisgenoten of in een zelfstandige woning!