Docent Aeres Hogeschool Dronten

Informatie voor ouders

Studeren is niet alleen een grote stap voor uw zoon of dochter, maar ook voor u. Wat houdt studeren aan het hbo nu in en hoe gaat dat bij Aeres Hogeschool? Door middel van de informatie op de website willen we u informeren en op een aantal vragen antwoord geven.

Aeres Hogeschool met haar vestigingen in AlmereDronten en Wageningen leidt haar studenten op voor een bachelordiploma. In het hoger onderwijs geldt in alle EU-landen de bachelor-masterstructuur. Dit is een internationaal erkende verdeling waardoor het diploma in het buitenland herkenbaar en vergelijkbaar is. Deze opzet maakt het gemakkelijker om in het buitenland te studeren of te werken. Na het behalen van het bachelor diploma kunnen studenten vervolgens doorstuderen en bijvoorbeeld een masteropleiding volgen.

Begeleiding

Aeres Hogeschool heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. Door de kleinschaligheid van de faculteiten is er goed contact tussen studenten en docenten. Alle studenten krijgen een mentor of een studiebegeleider toegewezen waar ze met hun vragen terecht kunnen.

De drie faculteiten beschikken over vertrouwenspersonen waar studenten terecht kunnen wanneer zij bijvoorbeeld kampen met persoonlijke problemen of bijzondere omstandigheden.

Financieel

Met welke kosten krijgt u als ouder te maken als uw zoon of dochter straks gaat studeren? Lees hier meer over studiefinanciering en collegegeld.

Op kamers

Alle drie faculteiten hebben goede huisvestingsmogelijkheden.

  • Aeres Hogeschool Almere heeft kamers beschikbaar voor internationale studenten. Nederlandse studenten komen relatief makkelijk aan woonruimte in Almere. Studenten kunnen contact opnemen met de studentenvereniging Engine of via de gemeente Almere. Lees meer bij Studeren en wonen in Almere
  • De faculteit in Dronten heeft een campus waar studenten gedurende het eerste studiejaar kunnen wonen. Een deel van de campus is bestemd voor internationale studenten, het overige deel is voor de Nederlandse studenten beschikbaar. De campus bestaat uit een aantal huizen die naast elkaar staan waar in totaal rond 300 studentenkamers beschikbaar zijn. Lees meer bij Studeren en wonen in Dronten
  • Idealis verzorgt de huisvesting van studenten in Ede en Wageningen. Studenten kunnen zich inschrijven en reageren op kamers vanaf 1 januari in het jaar dat hun studie begint. Lees meer bij Studeren en wonen in Wageningen

Openbaar vervoer

Almere, Dronten en Ede-Wageningen hebben een eigen treinstation.
De Hanzelijn, de spoorlijn tussen Zwolle, Dronten, Lelystad en Almere zorgt ervoor dat de faculteiten in Almere en Dronten goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.
Tussen station Ede-Wageningen en de faculteit Wageningen loopt een goede busverbinding met bussen die om de 10 minuten rijden.

Contact

Voor nadere informatie kunt u terecht bij onderstaande contactpersonen: