Sport

Ben je topsporter en wil je bij Aeres Hogeschool studeren? Wij ondersteunen je om de combinatie tussen topsport en studie mogelijk te maken. Wil je als topsporter extra ondersteuning krijgen, dan moet je een topsportstatus hebben.

Topsportstatus bij Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool hanteert voor topsporters dezelfde indeling als NOC*NSF. Daarom zal jouw topsportstatus ieder jaar worden geëvalueerd en opnieuw worden toegekend. Je komt in aanmerking voor een topsportstatus van Aeres Hogeschool wanneer je een topsportpas van het Olympisch Netwerk Flevoland of een ander Olympisch Netwerk hebt. Het Olympisch Netwerk beoordeelt jouw niveau en kent een bepaalde status toe. Dit kan een (inter)nationale status conform de normen van het NOC*NSF of een regiostatus zijn.

Aanvragen topsportstatus

Wil je als nieuwe student een topsportstatus aanvragen bij Aeres Hogeschool? Meld je dan aan via Studielink en vraag daarnaast een apart formulier voor topsportstatus aan. De topsportstudieloopbaanbegeleider heeft na afloop van elke periode van zeven weken contact met je om jouw studievoortgang te beoordelen en voor aanvang van elk semester om een studieplanning vast te stellen. Samen kijken we naar jouw vorderingen, vragen en wensen!

Faciliteiten voor topsporters

Topsporters met een topsportstatus kunnen in aanmerking komen voor de volgende faciliteiten:

• Je zorgt ervoor dat de topsportstudieloopbaanbegeleider voor aanvang van elk semester een (voorlopige) wedstrijdagenda ontvangt. Per periode wordt vastgesteld welke lessen, excursies en trainingen gemist zullen worden. Bij het missen van tentamens zullen vervangende tentamens tot de mogelijkheid behoren. Het voorstel wordt voor aanvang van het semester voorgelegd aan de examencommissie en toegevoegd aan de studentdossier.
    • Financiële ondersteuning student (F.O.S.): Het beoefenen van topsport wordt in bepaalde gevallen als bijzondere omstandigheid aangemerkt, hiervoor kan financiële ondersteuning worden toegekend. Je komt hiervoor in aanmerking met de topsportstatus van NOC/NSF.
    • Aeres Hogeschool verleent ondersteuning bij aanvraag van verlenging studiefinanciering.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sonja Leeuw (topsportstudieloopbaanbegeleider) via 088 020 5857 of s.leeuw@aeres.nl.