student in natuur

Interessegebied Plant, natuur & groene leefomgeving

Wat biedt de natuur de mens, en andersom? En wat kunnen ze van elkaar leren? Wat is de rol van natuur voor de mens en zijn leefomgeving? Wat kunnen planten bijvoorbeeld voor rol spelen: van agrarisch groen, groen als middel voor de ontwikkeling van mensen, tot design met plantaardige materialen. Hieronder vallen de studies:

Bachelor

 • Wil je alles leren over zelfstandig ondernemen, het belang van innovatie en goed vakmanschap in de tuin- en akkerbouw sector? Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten? Kies dan voor deze studie. We leren je niet alleen wat zelfstandig ondernemen inhoudt, maar je ervaart ook het belang van innovatie en je leert hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op tuin- en akkerbouwgebied.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en Akkerbouw

 • Een ruimte decoreren met bloemen en planten, natuurlijke materialen als kunst: dat is waar jij van geniet. Daarnaast vertel je anderen graag over hoe kleur, vorm en materialen bijdragen aan sfeer en beleving. Je deelt graag jouw kennis. Als het aan jou ligt, maak je van jouw passie je beroep. Bijvoorbeeld als docent, adviseur of redacteur.

  Lees meer over Docent en kennismanager Bloemsierkunst

 • Een wandeling in het bos of spoorzoeken in een natuurgebied. Geniet jij hier ook zo van? Jij vertelt graag over planten en dieren en ziet de waarde van natuur voor mensen. Tijdens de studie verdiep je je in de relatie tussen mens en zijn leefomgeving. Dit is een goede basis voor een functie als docent, voorlichter bij een bezoekerscentrum of adviseur bij een natuurorganisatie.

  Lees meer over Docent en kennismanager Natuur en Communicatie

 • Hoe teel je smaakvolle tomaten? Hoe zorg je dat een veld bloemen vrij blijft van luizen? Jij weet hoe belangrijk het is om deskundig om te gaan met gewassen. Daarnaast vind je het interessant hoe mensen leren en communiceren. In deze studie combineer je vakkennis met hoe je anderen iets leert. Een prima start voor functies als docent, voorlichter bij een brancheorganisatie of adviseur gewasbescherming.

  Lees meer over Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw

 • Jij geniet van een mooi aangelegd stadspark of van een modern ingerichte tuin. Vormgeving is voor jou belangrijk. Je werkt graag met mensen en begrijpt hoeveel invloed groen, een tuin of een park kan hebben. Daarom wil je hier je beroep van maken en jouw kennis delen met anderen. Bijvoorbeeld als docent, voorlichter of adviseur.

  Lees meer over Docent en kennismanager Tuin en Landschap

 • Ben je geïnteresseerd in de werking van Google Maps? Wil je steden in 3D bouwen of leren hoe je serious gaming inzet om de impact van klimaatverandering te laten zien? Kies voor de hbo-studie Geo media & design. Combineer toegepaste aardrijkskunde, nieuwe media en vormgeven in één studie. Er is veel vraag naar mensen met deze kennis en kunde!

  Lees meer over Geo media & design

 • Wil jij alles weten over dieren, planten en de natuur? Kies dan voor de hbo-studie Toegepaste biologie. Voor behoud van de leefbaarheid en de snel toenemende wereldbevolking is het belangrijk om goed na te denken over hoe we omgaan met natuurlijke en door ons gecreëerde ecosystemen in de wereld. Na deze studie weet jij alles over de natuur en kun je bedrijven en overheden adviseren over geologie en landschappen.

  Lees meer over Toegepaste biologie

 • Zie jij jouw toekomst in de tuin of akkerbouwsector? Wil je alles leren over thema’s als: teelt, gewasbescherming, bodem, bemesting, precisielandbouw en veredeling? Wil je andere ondernemers adviseren hoe ze een optimaal rendement kunnen behalen of wil je weten hoe je op de beste manier je product kunt vermarkten? Kies dan voor de hbo-studie Tuinbouw en akkerbouw! De sector zit te springen om deze goed opgeleide ondernemende hbo’ers van morgen.

  Lees meer over Tuinbouw en akkerbouw

 • Kies jij in de schoolkantine voor een snack of ga je voor een verse salade? En waarom maak je die keuze? In de media lees je elke dag wel iets over voeding, gezondheid of welzijn. Ook de wetenschap pakt steeds meer vraagstukken hierover op. De belangstelling is enorm en de kennis erover is relevanter dan ooit: hoe houden we mensen en de maatschappij gezond? Dat leer je bij deze hbo-studie.

  Lees meer over Voeding & gezond leven

Associate degree

 • Wil jij een hoofdrolspeler worden in de bloemenbranche? Deze Bloemsierkunst-opleiding richt zich op vakmanschap, bloemsierkunst op hoog niveau, effectief communiceren en commercieel denken, zodat je straks kunt voldoen aan de eisen die de moderne bloemenbranche stelt. Bijvoorbeeld als ondernemer, vakdemonstrateur, productontwikkelaar of stylist.

  Lees meer over Bloemsierkunst

 • Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of hogerop komen? Is ondernemen in de tuin- of akkerbouwsector jouw passie en wil je meer leren over agrarisch ondernemen? Wil of kun jij geen 4 jarige hbo-studie volgen? Dan is de tweejarige voltijdstudie Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en akkerbouw een goede keuze voor jou.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en akkerbouw

Student onderzoek plant Aeres Hogeschool Almere
Planten in kas roze lamp Aeres Hogeschool Almere
Groene sector docent met jonge leerlingen buiten bij water
Student onderzoek buiten natuur biologie dier Aeres Hogeschool Almere
B VT Docent Natuur en Communicatie