Docent bij Aeres Hogeschool

Interessegebied Docentopleidingen

Bij deze studies draait het om het leren overbrengen van jouw kennis en enthousiasme over groene thema’s, de wereld van food (horeca/bakkerij/recreatie) of over multimediadesign en productpromotie. Dit kan in de rol van leraar op het vmbo, docent in het mbo maar ook als bijvoorbeeld adviseur binnen het bedrijfsleven of de overheid. Een combinatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is ook goed mogelijk, dit noemen we een ‘hybride carrière’. Kortom, de keuze is aan jou. Hieronder vallen de studies (allemaal in Wageningen):

Bachelor

 • Jij houdt je graag bezig met technische ontwikkelingen in de agrarische sector. Daarnaast wil jij deze technische kennis ook toegankelijk maken voor anderen, binnen en buiten de sector. Na het afronden van de studie Agrotechniek kun je alle kanten op; van leraar Groen op het vmbo of docent loonwerk op het mbo tot journalist bij een vakblad of productspecialist bij een importeur van landbouwmachines.

  Lees meer over Docent en kennismanager Agrotechniek

 • Een ruimte decoreren met bloemen, planten en natuurlijke materialen als kunst: dat is waar jij van geniet. Daarnaast vertel je anderen graag over hoe kleur, vorm en materialen bijdragen aan sfeer en beleving. Maak van jouw passie je beroep! Bijvoorbeeld als leraar Groen op het vmbo of docent Bloem, Styling & Design op het mbo, als Meesterbinder of als redacteur bij een magazine.

  Lees meer over Docent en kennismanager Bloemsierkunst

 • Je hebt interesse in de wereld van horeca, bakkerij en recreatie en werkt graag met mensen. In deze studie richt je je op de samenstelling van voedingsmiddelen, producteigenschappen, bereidingstechnieken, smaakbeleving en gastheerschap. En je leert hoe je vakkennis op een duidelijke en creatieve manier kunt delen met anderen. Een prima voorbereiding op een functie als food-docent in het beroepsonderwijs of als praktijkopleider in het bedrijfsleven.

  Lees meer over Docent en kennismanager Consumptieve techniek

 • Je duikt met deze opleiding in de werelden van ontwerpen van multimedia design en 2d en 3d producten, eventmarketing en het verkopen van producten. Je leert hoe je die kennis kunt gebruiken om een nieuwe generatie vakmensen op te leiden, die nieuwsgierig blijft in een gebied dat zo snel verandert. Dit kan bijvoorbeeld als docent op het vmbo of mbo, maar ook als adviseur in het bedrijfsleven.

  Lees meer over Docent en kennismanager Dienstverlening en Producten

 • Jij vertelt graag over planten en dieren en ziet de waarde van natuur voor mensen. Tijdens de studie verdiep je je in de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving; een goede basis voor een functie als docent op het mbo of vmbo, voorlichter bij een bezoekerscentrum of adviseur/ boswachter bij een natuurorganisatie.

  Lees meer over Docent en kennismanager Natuur en Communicatie

 • Je hebt een passie voor paarden en deelt jouw kennis graag met anderen. In deze studie verdiep je je helemaal in de paardensector en in wat paarden voor mensen kunnen betekenen. Wil je later aan het werk als bijvoorbeeld docent paardensport/-houderij op het mbo, leraar Groen op het vmbo, journalist bij een magazine als Bit of trainer in de paardensport? Dan is dit dé studie voor jou. 

  Lees meer over Docent en kennismanager Paardensector

 • Dieren fascineren je. En mensen ook! In deze studie verdiep je je in de wereld van zoogdieren, vogels, vissen en reptielen en in de relatie tussen mens en dier. Kortom, je bouwt een stevige basis om jouw kennis te kunnen delen, bijvoorbeeld als leraar Groen op het vmbo, docent Dier op het mbo, educatief medewerker in een dierenpark of adviseur diervoeding.

  Lees meer over Docent en kennismanager Recreatie- en Gezelschapsdieren

 • Van nieuwe plantveredelingstechnieken tot natuurbescherming; er gebeurt veel in de tuin- en akkerbouw-sector. Wil jij een belangrijke rol in deze dynamische sector spelen, bijvoorbeeld als docent Tuin-, Land- en Akkerbouw op het mbo, leraar Groen op het vmbo, journalist bij een vakblad kwaliteitsmanager bij een groente- en fruitveiling? Dan is deze studie iets voor jou.

  Lees meer over Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw

 • Geniet jij van mooi aangelegde tuinen, (stads)parken of landschappen? Wil jij werken aan en meedenken over groene oplossingen waar zowel mens als natuur van profiteren? Dan ben je op de juiste plek. Met deze studie kun je alle kanten op, bijvoorbeeld als docent Tuin- en Landschapsinrichting op het mbo, leraar Groen op het vmbo, projectleider of adviseur bij een tuinarchitectenbureau.

  Lees meer over Docent en kennismanager Tuin en Landschap

 • Welke voeding is volgens onderzoeken het beste voor varkens? Hoe haal je op verantwoorde manier financieel voordeel uit het houden van koeien? En hoe leer je mensen daarover? Met deze opleiding word jij de schakel tussen kennis en doelgroep, bijvoorbeeld als docent Veehouderij op het mbo, als leraar Groen op het vmbo of als adviseur bij een veevoederorganisatie.

  Lees meer over Docent en kennismanager Veehouderij

 • Welke insecten zijn gezond voor je en waarom? Hoe kun je zorgen dat producten goed bewaard worden? Jij vindt voeding en alles daaromheen fascinerend. Je wilt je in de toekomst dan ook graag als professional aan de slag met voeding, bijvoorbeeld als docent VAP op het vmbo, voorlichter bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit of als ondernemer met een eigen foodtruck.

  Lees meer over Docent en kennismanager Voeding en Communicatie

 • Je hebt je hogere agrarische opleiding of wo-opleiding (bijna) afgerond. Je staat te popelen om aan de slag te gaan in de groene sector. Een sector die elke dag nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengt. Nu wil je jouw kennis en ervaring delen om jongeren te leren over het belang van jouw vak en om te zorgen dat ze nieuwsgierig blijven. Met deze eenjarige voltijd kopopleiding Docent en kennismanager groene sector behaal jij de tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Door les te geven in de groene sector, bijvoorbeeld in het vmbo of mbo, zorg je ervoor dat de sector zich blijft ontwikkelen.

  Lees meer over de Kopopleiding Docent en kennismanager Groene sector

studenten en docent akkerbouw buiten in veld aeres hogeschool dronten
Consumptieve techniek twee koks in keuken salade
Groene sector docent met leerlingen en microscoop
Dienstverlening en Producten docent met leerling techniek veiligheidsbril
Deeltijd studenten bij Aeres Hogeschool