student tuinbouw buiten met bloemen aeres hogeschool dronten

Interessegebied Design & groene vormgeving

Dit interessegebied gaat over het vormgeven met groen en het inrichten van de groene ruimte om ons heen. Welke rol kan groen hierbij hebben? Decoratief, ontspannend, economisch, verrassend, leerzaam, verbindend en innovatief. Maar het kan ook gaan over de leefomgeving van mensen en het ontwerpen van infographics en apps om mensen meer te betrekken bij deze omgeving. 
Hieronder vallen de studies:

Bachelor

 • Droge zomers, overstromingen, gevolgen van natuurrampen, biodiversiteitsverlies en alle bijkomende maatschappelijke problemen. Hoe houden we de wereld leefbaar? Met jouw liefde voor natuur, aardrijkskunde en ICT kun jij hieraan een bijdrage leveren. Duurzaamheid en klimaat staan centraal tijdens deze studie. Wil jij werken aan thema's als verdroging, erosie, water- en bodemkwaliteit, een duurzaam voedselsysteem en klimaatverandering? Dan is de studie Aarde & Klimaat echt iets voor jou!

  Lees meer over Aarde & Klimaat

 • Een ruimte decoreren met bloemen, planten en natuurlijke materialen als kunst: dat is waar jij van geniet. Daarnaast vertel je anderen graag over hoe kleur, vorm en materialen bijdragen aan sfeer en beleving. Maak van jouw passie je beroep! Bijvoorbeeld als leraar Groen op het vmbo of docent Bloem, Styling & Design op het mbo, als Meesterbinder of als redacteur bij een magazine.

  Lees meer over Docent en kennismanager Bloemsierkunst

 • Geniet jij van mooi aangelegde tuinen, (stads)parken of landschappen? Wil jij werken aan en meedenken over groene oplossingen waar zowel mens als natuur van profiteren? Dan ben je op de juiste plek. Met deze studie kun je alle kanten op, bijvoorbeeld als docent Tuin- en Landschapsinrichting op het mbo, leraar Groen op het vmbo, projectleider of adviseur bij een tuinarchitectenbureau.

  Lees meer over Docent en kennismanager Tuin en Landschap

 • Ben je geïnteresseerd in de werking van Google Maps? Wil je steden in 3D bouwen of leren hoe je serious gaming inzet om de impact van klimaatverandering te laten zien? Kies voor de hbo-studie Geo media & design. Combineer toegepaste aardrijkskunde, nieuwe media en vormgeven in één studie. Er is veel vraag naar mensen met deze kennis en kunde!

  Lees meer over Geo media & design

Associate degree

 • Wil jij een hoofdrolspeler worden in de bloemenbranche? Deze Bloemsierkunst-opleiding richt zich op vakmanschap, bloemsierkunst op hoog niveau, effectief communiceren en commercieel denken, zodat je straks kunt voldoen aan de eisen die de moderne bloemenbranche stelt. Bijvoorbeeld als ondernemer, vakdemonstrateur, productontwikkelaar of stylist.

  Lees meer over Bloemsierkunst

Studenten maquette landschapsinrichting
Groene sector leerling in park
Student app telefoon fiets stad Aeres Hogeschool Almere
Bloemwerk Ad Bloemsierkunst deeltijd
Student virtuele stad VR virtual reality bril Aeres Hogeschool Almere