studenten en docent in overleg dronten

Interessegebied Bedrijfskunde & ondernemen

Bedrijfseconomie en management zijn jouw ding. Ook wil je meer weten over zaken als kwaliteitsmanagement, voedselveiligheid, marketing, export binnen de agribusiness en/of duurzaam ondernemen in de stad. Dan zijn de studies binnen dit interessegebied echt iets voor jou. Hieronder vallen de studies:

Bachelor

 • Wil je alles leren over zelfstandig ondernemen, het belang van innovatie en goed vakmanschap in de veehouderij sector? Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten? Kies dan voor deze studie. We leren je niet alleen wat zelfstandig ondernemen inhoudt, maar je ervaart ook het belang van innovatie en je leert hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op dier- en veehouderijgebied.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Dier- en Veehouderij

 • Wil je alles leren over zelfstandig ondernemen, het belang van innovatie en goed vakmanschap in de tuin- en akkerbouw sector? Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten? Kies dan voor deze studie. We leren je niet alleen wat zelfstandig ondernemen inhoudt, maar je ervaart ook het belang van innovatie en je leert hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op tuin- en akkerbouwgebied.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en Akkerbouw

 • Is techniek helemaal jouw ding? Wil je bedrijfskunde combineren met techniek en de agrarische sector? Als precisielandbouw en nieuwe technieken & ontwikkelingen jou interesseren, dan past de hbo-studie Agrotechniek & management goed bij jou! Met de kennis en ervaring die je tijdens deze studie op doet kan jij straks aan de slag bij een fabrikant van landbouwmachines, word je leiddinggevende bij een loonbedrijf of zet je jouw eigen bedrijf op.

  Lees meer over Agrotechniek & management

 • Wil je je meer verdiepen in bedrijfskunde, bedrijfseconomie en het besturen van organisaties? Wat zijn marketingmogelijkheden voor bedrijven? En hoe kun je de financiële haalbaarheid van bepaalde acties beoordelen? De studie richt zich op de agri- en foodbusiness waar onder andere innovatie, marketing, logistiek, kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid enorm belangrijk zijn.

  Lees meer over Bedrijfskunde & agrifoodbusiness

 • Je duikt met deze opleiding in de werelden van ontwerpen van multimedia design en 2d en 3d producten, eventmarketing en het verkopen van producten. Je leert hoe je die kennis kunt gebruiken om een nieuwe generatie vakmensen op te leiden, die nieuwsgierig blijft in een gebied dat zo snel verandert. Dit kan bijvoorbeeld als docent op het vmbo of mbo, maar ook als adviseur in het bedrijfsleven.

  Lees meer over Docent en kennismanager Dienstverlening en Producten

 • Steeds meer consumenten kiezen voor duurzamere producten. Duurzaamheid is daarom een hot topic op de agenda van bedrijven. Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden van ondernemerschap en innovatiemanagement in een veranderende economie? Wil jij organisaties helpen met het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen en ben jij praktisch ingesteld?

  Lees meer over Duurzame Bedrijfskunde

 • Wil jij een bedrijfskundige studie waarbij voedsel centraal staat? Dan is de Engelstalige hbo-studie European Food Business iets voor jou. Ontdek het succes van een product als parmaham en welke mogelijkheden er zijn om binnen Europa originele authentieke producten te produceren en internationaal te vermarkten. Na je studie weet jij hoe je smaakvol en betrouwbaar voedsel kunt produceren, met de consument als uitgangspunt.

  Lees meer over European Food Business

 • Heb je een passie voor paarden en wil je hier in de toekomst je beroep van maken? Droom je van een eigen paardenbedrijf? Combineer dan deze paardenstudie met bedrijfskunde door voor de hbo-studie Hippische bedrijfskunde te kiezen. Voordat je het weet loop jij tussen andere professionals en organiseer je een groot paardenevenement of ben je accountmanager bij een bank met specialisatie in de paardensector.

  Lees meer over Hippische bedrijfskunde

 • Wil jij graag internationaal aan de slag en heb je interesse in de voedselsector? Ben je geïnteresseerd in bedrijfskunde, export, logistiek en marketing? Dan is de Engelstalige hbo-studie International Food Business iets voor jou. Je krijgt de unieke kans om een studie op twee continenten (ook in Canada) te volgen en twee bachelor diploma’s te behalen! Met dit diploma kan je straks bijvoorbeeld aan het werk als sales manager bij een internationaal bedrijf in de voedselsector.

  Lees meer over International Food Business

 • Ben je op zoek naar een internationale hbo-studie, wil je graag een jaar in de Verenigde Staten studeren en heb je passie voor de ontwikkeling van voedselproducten en het hele voedselverwerkende proces? Wil je dit combineren met een bedrijfskundige studie? Dan is onze nieuwe studie International Food Operations Management een goede keuze. 

  Lees meer over International Food Operations Management

Associate degree

 • Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of hogerop komen? Is ondernemen in de dier- en veehouderijsector jouw passie en wil je meer leren over agrarisch ondernemen? Wil of kun jij geen 4 jarige hbo-opleiding volgen? Dan is de tweejarige voltijdstudie Agrarisch ondernemerschap Dier- en veehouderij een goede keuze.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Dier-en veehouderij

 • Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of hogerop komen? Is ondernemen in de tuin- of akkerbouwsector jouw passie en wil je meer leren over agrarisch ondernemen? Wil of kun jij geen 4 jarige hbo-studie volgen? Dan is de tweejarige voltijdstudie Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en akkerbouw een goede keuze voor jou.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en akkerbouw

 • Ben jij die creatieve ondernemer die ze in het bedrijfsleven zoeken? Wil je weten hoe je een bedrijf runt, met personeel en cijfers omgaat en bedrijven tot verandering aanzet? Kies dan voor deze 2-jarige hbo-studie Bedrijfskunde & agrifoodbusiness.

  Lees meer over Bedrijfskunde & agrifoodbusiness

 • Wil je meer leren over hoe bedrijven verspilling kunnen tegen gaan? Hoe je een innovatief businessmodel toepast binnen een onderneming? Hoe je creatieve oplossingen bedenkt om reststromen om te zetten in nuttige producten? Dan is de studie Duurzame bedrijfskunde iets voor jou! Je leert meer over thema’s als circulaire economie, bedrijfskunde in relatie tot maatschappelijke vraagstukken en nieuwe businessmodellen.

  Lees meer over Duurzame Bedrijfskunde

 • Paarden zijn jouw passie en je zou er heel graag je beroep van willen maken. Word jij die medewerker bij een hippische evenement of wil je juist een eigen hippische onderneming starten? Kies dan voor de tweejarige Associate degree Hippische bedrijfskunde. In deze bedrijfskundige opleiding ligt de focus op de hippische sector.

  Lees meer over de Ad Hippische Bedrijfskunde

 • Ben je afgestudeerd Paraveterinair dierenartsassistent en heb je meer in je mars dan ondersteunen? Zit regelen en organiseren je in het bloed? Dan is de studie Veterinair praktijkmanager iets voor jou! Binnen de studie leer je alles wat je moet weten voor het managen van een veterinaire praktijk. In het studieprogramma worden diverse thema’s gericht op management toegespitst op de veterinaire sector.

  Lees meer over Veterinair praktijkmanager

Master

 • Heb je een bedrijfskundige bachelor (of vergelijkbare)studie afgerond en zoek je extra verdieping? Wil je jezelf nog meer ontwikkelen op het gebied van innovatie en strategisch management binnen de agrifoodbusiness? Kies voor de master Agribusiness Development!

  Lees meer over Agribusiness Development

Studenten food voeding in winkel producten Aeres Hogeschool Almere
Koe lessituatie melkvee
Studenten in gesprek met bedrijfsleven bij Aeres Hogeschool Dronten
Studenten en docent hippische bedrijfskunde aeres hogeschool Dronten
studenten akkerbouw in kas aeres hogeschool dronten