Docent worden DP

Skills voor de klas

De campagne ‘Skills voor de klas’ laat middelbare scholieren (van 3 havo tot vwo 6) op een bijzondere manier ontdekken of zij skills voor de klas hebben. De campagne is bedoeld om het ‘werken in het onderwijs’ vroegtijdig te promoten en te laten zien hoe mooi en veelzijdig het beroep is. Onderdeel van deze campagne is een roadtour langs middelbare scholen met een speciale 'Skills voor de klas Escaperoombus'.

Namens Aeres Hogeschool Wageningen hebben we Kim en Niels gevraagd naar hun ervaringen tijdens de opleiding en hoe ze deze skills uiteindelijk willen inzetten binnen het onderwijs.

Kim

Sociale skills zijn superbelangrijk en zorgen ervoor dat studenten zich veilig voelen en je kunnen vertrouwen. Ook als student bij Aeres Hogeschool Wageningen leer je veel over het inzetten van sociale skills voor de klas. Kim haalt veel energie uit het begeleiden van eerstejaars studenten.

'Als tweedejaars student Docent en Kennismanager Tuin- en Akkerbouw aan Aeres Hogeschool Wageningen begeleid ik eerstejaars studenten bij de overgang van het mbo naar ons hbo. Dat is enorm dankbaar werk. Toen ik zelf begon als student had ik deze begeleiding ook echt nodig. Je leert elkaar en de school hierdoor sneller en beter kennen. Tijdens de studie zijn er twee soorten stages: een onderwijs- en een bedrijfsstage. Deze twee stages verschillen behoorlijk van elkaar, waardoor je steeds beter kunt ontdekken waar je uiteindelijk graag zou willen werken en ontmoet je veel nieuwe mensen. Ook het inzetten van je sociale skills zijn hierbij erg belangrijk.'

Kim

Skills voor de klas Kim

Niels

Wil jij de wereld future-proof maken en word je enthousiast van onderwerpen als innovatie, duurzaamheid, natuur en educatie? Dan is het onderwijs zeker wat voor jou! Niels is zo'n student die zich graag met deze onderwerpen bezighoudt.

'De natuur en de wereld zijn twee belangrijke begrippen in mijn leven. Tijdens mijn eerste stage bij het Nederlands Instituut voor Ecologie, heb ik mee kunnen kijken met verschillende onderzoeken die gericht zijn op de toekomstige ontwikkelingen binnen het werkveld. Ook heb ik gewerkt aan de communicatie en educatieprogramma’s voor kinderen/studenten rondom insecten. Mijn tweede stage ga ik volgen op een middelbare school. Hoe future-proof ze daar al zijn, weet ik nog niet. Ik laat het maar vooral op me afkomen. School helpt me hierbij. Ik ben eigenlijk gewoon heel benieuwd hoe het is om voor de klas te staan en alles wat ik op school heb geleerd, toe te passen.'

Niels

Skills voor de klas Niels