Scholenbezoek Aeres Hogeschool

Scholen voorlichting

Welkom op onze voorlichtingspagina voor scholieren. Wij zijn Aeres Hogeschool, bestaan uit drie faculteiten (Almere, Dronten & Wageningen) en bieden een ruime keuze aan groene hbo-studies, op bachelor en op associate degree-niveau. Daarnaast bieden we masterstudies aan voor studenten die hun bachelor hebben gehaald.
De studies richten zich op de interessegebieden: agrarisch, bedrijfskunde & ondernemen, design & groene vormgeving, dier, docentopleidingen, food, plant, natuur & groene leefomgeving en techniek.

Om je toch goed mogelijk te informeren over onze studies hebben wij onze voorlichtingen opgenomen! De video's vind je op deze pagina. Heb je daarna nog vragen of wil je meer informatie over onze studies? Onderaan deze pagina vind je meer informatie over onze open dagen en kun je een factsheet aanvragen.

Voorlichting 'Plant, natuur en groene leefomgeving'

Deze voorlichting gaat over onze studies die passen bij het thema 'Plant, natuur en groene leefomgeving'. Hierbij gaat het om de relatie tussen mens en natuur in de breedste zin. Wat biedt de natuur de mens, en andersom? En wat kunnen ze van elkaar leren? Wat is de rol van natuur voor de mens en zijn leefomgeving? Wat kunnen planten bijvoorbeeld voor rol spelen: van agrarisch groen, groen als middel voor de ontwikkeling van mensen, tot design met plantaardige materialen.

Voorlichting 'Bedrijfskunde & ondernemen in de groene sector'

Deze voorlichting gaat over onze studies die passen bij het thema 'Bedrijfskunde & ondernemen in de groene sector'. De studies binnen het interessegebied bedrijfskunde & ondernemen zijn geschikt wanneer je geïnteresseerd bent in economie. Maar je wilt ook weten hoe je een (duurzaam) bedrijf kunt runnen en bedrijven tot verandering kunt aanzetten. En je wilt meer weten over zaken als kwaliteitsmanagement, voedselveiligheid, marketing, export binnen de agribusiness en/of duurzaam ondernemen in de stad.

Voorlichting 'Geo media & Design'

Deze voorlichting gaat over onze studie Geo Media & Design. Ben jij geïnteresseerd in de werking van Google Maps? Wil je steden in 3D bouwen of leren hoe je serious gaming inzet om de impact van klimaatverandering te laten zien? En wil je zelf aan de slag met animaties, online kaarten, virtual reality en infographics? Kies dan voor de hbo-studie Geo Media & Design en combineer toegepaste aardrijkskunde, nieuwe media en vormgeven in één studie.

Bezoek onze  open dagen!

Studente

Is je interesse gewekt en wil je in contact komen met docenten en studenten van een bepaalde studie? Meld je dan aan voor een open dag!

Benieuwd naar meer activiteiten?

Docent Aeres Hogeschool Dronten

Houd onze agenda in de gaten voor bijvoorbeeld interessante webinars, minilessen en meet & greets.

Meer weten over onze studies?

Studenten Aeres Hogeschool Dronten

Wil je op je gemak nog eens alle informatie over onze studies nalezen? Bekijk dan de studiepagina's op onze website, hier staat alle informatie die je nodig hebt!