Studenten buiten aan tafel met laptop

Ben jij klaar voor de belangrijkste baan die er is?

Hé, wat leuk dat je deze pagina bekijkt! Dat betekent dat we je interesse gewekt hebben met ons studieaanbod.

Hieronder vind je een korte intro per studie. Wil je meer weten? Klik dan door of vraag een factsheet aan. En kom vooral ook naar een open dag.

Docent en kennismanager:

 • Een wandeling in het bos of spoorzoeken in een natuurgebied. Geniet jij hier ook zo van? Jij vertelt graag over planten en dieren en ziet de waarde van natuur voor mensen. Tijdens de studie verdiep je je in de relatie tussen mens en zijn leefomgeving. Dit is een goede basis voor een functie als docent, voorlichter bij een bezoekerscentrum of adviseur bij een natuurorganisatie.

  Lees meer over Docent en kennismanager Natuur en Communicatie

 • Paarden zijn voor jou meer dan een hobby. Je hebt een passie voor paarden en deelt jouw kennis graag met anderen. In deze studie verdiep je je helemaal in de paardensector en in wat paarden voor mensen kunnen betekenen. Ook leer je hoe mensen leren en communiceren. Een goede voorbereiding op een baan als docent, journalist bij een vakblad of trainer/coach/instructeur in de paardensport.

  Lees meer over Docent en kennismanager Paardensector

 • Het gedrag van honden of de verzorging van leeuwen in de dierentuin: dieren fascineren je. En mensen ook. In deze studie verdiep je je in de wereld van vogels, vissen, zoogdieren en reptielen en in de relatie tussen mens en dier. Een stevige basis om jouw kennis te kunnen delen, bijvoorbeeld als docent, educatief medewerker in een dierenpark of adviseur diervoeding.

  Lees meer over Docent en kennismanager Recreatie- en Gezelschapsdieren

 • Een ruimte decoreren met bloemen en planten, natuurlijke materialen als kunst: dat is waar jij van geniet. Daarnaast vertel je anderen graag over hoe kleur, vorm en materialen bijdragen aan sfeer en beleving. Je deelt graag jouw kennis. Als het aan jou ligt, maak je van jouw passie je beroep. Bijvoorbeeld als docent, adviseur of redacteur.

  Lees meer over Docent en kennismanager Bloemsierkunst

 • Jij geniet van een mooi aangelegd stadspark of van een modern ingerichte tuin. Vormgeving is voor jou belangrijk. Je werkt graag met mensen en begrijpt hoeveel invloed groen, een tuin of een park kan hebben. Daarom wil je hier je beroep van maken en jouw kennis delen met anderen. Bijvoorbeeld als docent, voorlichter of adviseur.

  Lees meer over Docent en kennismanager Tuin en Landschap

 • Het land bewerken met een landbouwmachine of de grond voeden met bemesters. Technieken die jou boeien. In deze studie leer je de technische kant van de agrarische sector en je leert anderen te interesseren voor jouw vakgebied door jouw kennis te delen. Zo combineer je agrarische techniek en jouw enthousiasme in bijvoorbeeld functies als docent, praktijkopleider of adviseur.

  Lees meer over Docent en kennismanager Agrotechniek

 • Hoe teel je smaakvolle tomaten? Hoe zorg je dat een veld bloemen vrij blijft van luizen? Jij weet hoe belangrijk het is om deskundig om te gaan met gewassen. Daarnaast vind je het interessant hoe mensen leren en communiceren. In deze studie combineer je vakkennis met hoe je anderen iets leert. Een prima start voor functies als docent, voorlichter bij een brancheorganisatie of adviseur gewasbescherming.

  Lees meer over Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw

 • Welke voeding is volgens onderzoeken het beste voor varkens? Hoe haal je op verantwoorde manier financieel voordeel uit het houden van koeien? En hoe leer je mensen daarover? In de toekomst ga je jouw vakkennis over veehouderij delen met de sector. Je bent de schakel tussen kennis en doelgroep, bijvoorbeeld als docent, adviseur bij een veevoederorganisatie of redacteur bij een vakblad.

  Lees meer over Docent en kennismanager Veehouderij

 • Jij hebt interesse in voeding; de herkomst en samenstelling van producten en duurzame voedselproductie. Bewust omgaan met voeding. Daarnaast werk je graag met mensen en vind je het leuk ze iets te leren. Je duikt in de wereld van voedsel en je leert hoe je kennis deelt. Die combinatie kom je tegen in functies als docent, voorlichter bij een adviesbureau of opleidingsmanager in de voedingsindustrie.

  Lees meer over Docent en kennismanager Voeding en Communicatie