Cover B VT Docent Paardensector

Combineer je paardenpassie met een hbo-studie!

Ben jij op zoek naar een studie waarbij je je passie voor paarden met lesgeven en kennis delen kunt combineren? Of ga je liever voor de combinatie paarden en bedrijfskunde? Kies dan voor één van de hippische studies bij Aeres Hogeschool.

Docent en kennismanager Paardensector Wageningen

Dompel jezelf onder in de paardensector, wat paarden voor mensen kunnen betekenen en hoe mensen leren en communiceren. 

Of je je nu wilt voorbereiding op de arbeidsmarkt of al jaren meedraait in de paardensector, deze studie is dé voorbereiding op een baan als docent; met de tweedegraads onderwijsbevoegdheid die je behaalt, ben je onder andere bevoegd om les te geven in de vakken binnen het profiel ‘groen’ in het vmbo en praktijkonderwijs. Ook mag je les geven op het mbo en hbo.

Wil je niet (fulltime) werken in het onderwijs, denk dan aan een baan als journalist bij een vakblad als Bit Magazine of instructeur in de paardensport. Zo draag jij - ongeacht welk beroep je kiest - bij aan de professionalisering van de (internationale) paardensector. 

Hippische bedrijfskunde Dronten

Tijdens deze hbo-studie krijg je 30% paard gerelateerde vakken en 70% bedrijfskundige vakken, zodat je goed wordt opgeleid om jouw expertise in de hippische sector in te zetten. Doordat je tijdens deze studie (stage)opdrachten voor externe partijen uitvoert, ken jij straks het werkveld binnen de hippische sector als geen ander. Met deze studie kun je in de paardenbranche aan de slag, maar dankzij de brede bedrijfskundige basis ook daarbuiten. Wil je in de internationale sector werken? Dan kun je in het derde en vierde jaar kiezen voor onze internationale Engelstalige variant.