Master Leren en Innoveren

Faculteit
Wageningen
1 jaar

Innovaties in het onderwijs zijn aan de orde van de dag. Dit vraagt om goed opgeleide innovators. De éénjarige voltijd Master Leren en Innoveren is een samenwerking tussen Aeres Hogeschool Wageningen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze master leidt je op tot een onderzoekende innovator van leren. Heb jij een educatieve bacheloropleiding afgerond en wil jij je bezighouden met vraagstukken rondom leerinnovaties? Dan is deze master iets voor jou. Je geeft verdieping aan het onderwijsvak en je hebt hiermee een duidelijk meerwaarde voor toekomstige werkgevers.

Waarom kies je voor deze studie?

• Word docent met een plus
  • Draag bij aan vernieuwing in het onderwijs
  • Verdieping in het onderwijsvak
Talent voor groei
  • Eenjarige master
  • Voltijd
  • Wageningen

Inhoud van de studie

De master leidt je op tot een onderzoekende innovator van leren. Een professional die het maximale wil bereiken in zijn of haar innovatie-ambitie, voor de onderwijsinstelling waar je werkt en in het eigen leren.

Als onderzoekende innovator van leren weet je dat je vernieuwing samen creëert binnen een organisatie. Je zorgt samen met collega’s voor nieuwe en relevante kennis en handelingspraktijken. De focus ligt hierbij op leren en stimuleren van leren bij anderen. Je neemt initiatief en je kunt projecten leiden en begeleiden. Je kunt hier ook goed over vertellen, zowel binnen als buiten de onderwijsinstelling. Je bent voor alle lagen in de organisatie een belangrijke gesprekspartner. Je doet onderzoek in de praktijk voor extra kennis en onderbouwing van innovaties. Je inspireert anderen en jezelf door onderzoek en innovatie.

Toelating

Je kunt starten met de voltijd Master Leren en Innoveren met een afgeronde educatieve bacheloropleiding, bijvoorbeeld:

• Lerarenopleiding primair onderwijs
  • Lerarenopleiding voortgezet onderwijs
  • Lerarenopleiding (v)mbo
  • Bachelor opleidingskunde

Opbouw

Een innovator Leren en Innoveren is van veel markten thuis. Tijdens de voltijd Master Leren en Innoveren verdiep jij je in het vormgeven en realiseren van leerinnovaties. Je pakt een thema beet waarop je expertise wilt uitbouwen en dat volgens jou kansrijk is als innovatie in scholen. Je gaat hier via idee-ontwikkeling met medestudenten, zelfstudie en in de praktijk mee aan de slag.

Toekomst

Onze samenleving is gebaat bij modern onderwijs dat studenten opleidt voor de toekomst. Die toekomst vraagt om creativiteit en nieuwsgierigheid. Een masteropleiding stimuleert je om buiten de eigen kaders te denken. Daarnaast geeft een master je een gedegen kennis- en ervaringsbasis.

Voorbeelden van projecten die je als master kunt uitvoeren zijn:

• Curriculumvernieuwingen vormgeven.
  • Met collega’s vraagstukken rondom social media in het onderwijs uitwerken.
  • Een professionele leergemeenschap tussen docenten opzetten.

Interesse?

• Ontmoet onze studenten en docenten. Bezoek een open dag of loop een dag mee met een student.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Wageningen? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.