master Leren en Innoveren voltijd

Faculteit
Wageningen
1 jaar

Alle organisaties waar leren belangrijk is, hebben behoefte aan vernieuwers. Zowel in het onderwijs als daarbuiten. Met de Master Leren en Innoveren word jij een professional die kansen ziet en collega’s inspireert. Waar kan het beter? En leuker? Niet elke innovatie is groots en meeslepend. Maar jij ziet wel altijd waar nog meer resultaat te halen valt. Je vervult een voorbeeldrol in je organisatie. Inspirerend en deskundig. Belangrijkste vereiste: een groot hart voor de lerende medemens. Deze nieuwe opleiding is een samenwerking tussen Aeres Hogeschool Wageningen en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Waarom kies je voor deze studie?

• In 1 jaar je master halen
  • Direct doorstuderen na je bachelor
  • Word extra waardevol voor je (toekomstige) werkgever
  • Draag bij aan vernieuwing in organisaties en in onderwijs
Talent voor groei
  • Eenjarige master
  • Voltijd
  • Wageningen en Nijmegen
  • Excellente inhoud
  • Direct doorstuderen na je bachelor

Inhoud van de studie

Gedurende het jaar van deze masteropleiding voer je daadwerkelijk een innovatie door in je organisatie. Hoe die opbouw er precies uitziet, lees je hier. Je bouwt gedurende het jaar ook flink wat kennis op over innovatie, die je direct in je eigen praktijk toepast. Die kennis is onderverdeeld in vijf thema’s:

• Omgeving: je krijgt oog voor het grotere netwerk waarin jij als professional opereert.
  • Innoveren in teams: je verdiept je in het leren van individuen, teams en hele organisaties.
  • Communiceren: je leert hoe je effectief met je collega’s en met het management in gesprek gaat.
  • Leren: je weet straks voor elk innovatievraagstuk welk soort leren nodig is.
  • Ontwerpen voor leren: je leert een proces ontwerpen voor de langere termijn.

Toelating

Je kunt starten met een afgeronde bacheloropleiding én aantoonbaar affiniteit met onderwijs- en leerinnovaties. Voorbeelden van bacheloropleidingen die goed aansluiten bij deze master, zijn:

• Lerarenopleiding: Pabo / VO
  • Lerarenopleidingen beroepsonderwijs
  • HRM
  • Toegepaste Psychologie
  • Pedagogiek

Opbouw

Gedurende het masterjaar ga je aan de slag met een innovatie in je organisatie. In vier periodes doorloop je, samen met je studiegenoten, deze fases:

• Opdrachtformulering
  • Uitvoering van innovatie en opzet van onderzoek
  • Opbrengsten formuleren en delen

Toekomst

Hoe ziet je toekomst als innovator eruit? Jij pakt in jouw organisatie vraagstukken op en stimuleert innovatie. Je zorgt voor resultaat dat door collega’s omarmd én uitgevoerd wordt. Bijvoorbeeld:

• Onderwijscurriculum vernieuwen
  • Professionele leergemeenschap opzetten
  • Team-based learning invoeren
  • Innovation lab oprichten

Interesse?

• Ontmoet onze studenten en docenten. Bezoek een open dag of loop een dag mee met een student.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Wageningen? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.