Bachelor voltijd studie Voeding en gezond leven Aeres Hogeschool Almere

Het 3e jaar is grotendeels gevuld met stages. Je start het jaar dan ook met een halfjaarstage. Na dit half jaar kies je de profielmodule ‘voeding’ of ‘mens’, en ga je aan de slag met een project of onderzoek in die richting. Na het volgen van het gekozen profiel, ga je op buitenlandstage met aangrenzend de zomervakantie.

Halfjaarstage

Tijdens je derde jaar ga je een half jaar op stage. Je zoekt zelf een geschikte organisatie waar je stage gaat lopen. Hierbij word je goed ondersteund door je mentor. Voorbeelden van stagemogelijkheden zijn instanties als de GGD, Voeding NU, de gemeente Almere of bij onderzoeksafdelingen van diverse universiteiten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden! Tijdens je stageperiode schrijf je een stageverslag en word je ingedeeld in een groepje met een stagedocent die jou tijdens de stage begeleidt.

Profielmodule: voeding of mens

Bij de profielmodule kun je kiezen uit de onderdelen Voeding of Mens. Je kiest voor de module die het beste bij je past. De module Voeding bestaat onder andere uit het ontwikkelen van een nieuw duurzaam en gezond voedingsproduct. In de module Mens leer je alles rondom het gedrag van de mens en hoe je dit kunt beïnvloeden. Daarnaast verdiep je je verder in de gezondheid van de mens door middel van de cursus psychopathologie en oncologie. Iedere profielmodule bevat een eigen opdracht waarbij je een (advies)rapport opstelt voor een opdrachtgever uit het werkveld.

 

 

Buitenlandstage

Aan het einde van dit derde jaar ga je negen weken op buitenlandstage. Ook hier mag je zelf een organisatie in het buitenland zoeken, maar daarnaast kan je ook een beroep doen op het grote internationale netwerk dat we hebben. Je mag je buitenlandstage aan de andere kant van de wereld lopen, zoals Nieuw-Zeeland of Afrika, maar ook dichter bij huis zijn mogelijkheden, zoals België of Duitsland. Tijdens de buitenlandstage loop je mee binnen de organisatie en leer je niet alleen veel over je gekozen onderwerp, maar ook over de cultuur in het land. Je maakt tijdens deze stage een verslag waarbij je verschillen en overeenkomsten tussen de buitenlandse organisatie en een vergelijkbare Nederlandse organisatie analyseert.

Ga terug naar de studie-informatie van Voeding & Gezond Leven