Bachelor voltijd studie Varkens en pluimveehouderij Aeres Hogeschool Dronten

De varkens- en veesector in Nederland heeft internationaal veel aanzien. Niet alleen de houderijen zelf, maar ook de bedrijven er omheen, zoals voerleveranciers, welzijnsvriendelijke pluimveehouderijsystemen en ei- en vleesverwerkende bedrijven.

De sector zit te springen om hoog opgeleide bedrijfsopvolgers, adviseurs en innovatieve mensen die willen bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en aan duurzame, wereldwijde oplossingen hiervoor. De studie bereidt je hierop voor. Je gaat bijvoorbeeld op zoek naar duurzame stalsystemen of je ontwikkelt een nieuw bedrijfsconcept. Tijdens de studie Varkens- en Pluimveehouderij sta je midden in de agrarisch sector en heb je binding met de maatschappij. Wist je dat dit de enige studie in Nederland is die zich richt op varkens- en of pluimveehouderij?

Als je bent afgestudeerd, kun je bedrijfsproblemen oplossen en je bent voorbereid op ontwikkelingen in de varkens- en pluimveesector. Bovendien kun je een goede analyse maken van een bedrijf, een adviesgesprek voeren en een klantrelatie onderhouden.

Tijdens je studie voer je zoveel mogelijk opdrachten bij bedrijven in de praktijk uit. Tijdens de eerste twee studiejaren kun je je praktijkopdrachten al richten op de sector die jou het meest aanspreekt (of varkens of pluimvee). In jaar 3 en 4 kun je naast de opdrachten ook kiezen om je echt te focussen op één van beide sectoren. De modules die je dan volgt zijn specifiek gericht op die betreffende sector.
Tijdens je studie loop je ook stage in het buitenland. De praktijklocaties zijn vlakbij school. Aeres Farms heeft ruim 340 hectare bouw- en grasland en drie verschillende melkveebedrijven. Aeres Studentbedrijven is het bedrijf met onder meer varkens, legkippen, schapen en een paardenpensionstal. Het bedrijf met varkens en legkippen wordt dagelijks gerund door studenten. Als student zorg jij ervoor dat alles op orde is en goed loopt.

Bovendien krijg je hier de ruimte om volop te experimenteren. Het unieke is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het runnen van deze bedrijven. Studenten wonen zelfs op deze praktijklocatie. Zo maak je kennis met het bedrijfsleven!