Toegepaste biologie hbo bachelor voltijd studie Aeres Hogeschool Almere

Jaar 3 brengt alles wat je geleerd hebt samen. Je rondt je halfjaarstage af en je begint met het integraal project. Na het integraal project ga je op buitenlandstage en aan het eind van jaar 3 kies je je eigen profielmodule: plant, dier of natuur, en ga je aan de slag met een project of onderzoek in jouw gekozen richting.  

Halfjaarstage

De halfjaarstage loopt voor een deel door in jaar 3. Je rondt je stage af, levert je verslag in en je presenteert de uitkomsten van je stage. De stage bevat zogenaamde “incompanydagen” waarbij de docent samen met het stagegroepje bij verschillende bedrijven op bezoek komt. 

 

  Integraal project

Het integraal project is eigenlijk een soort assessment wat je met een grote groep gaat uitvoeren. Een opdracht kan bijvoorbeeld het ontwerpen van een voedselbos zijn, waarbij je gaat kijken naar de planten die in een bepaald gebied groeien. Je kunt dan uitzoeken welke bruikbare en eetbare planten nog meer in dit gebied kunnen groeien, en welke van deze planten het bestaande ecosysteem versterken. Er zijn verschillende opdrachten mogelijk, en uit deze opdrachten maak je een eigen top 3. De docent stelt aan de hand van alle top 3’s de groepjes samen. Het integraal project is al met al een grote, maar zeker ook een leuke uitdaging. 

Buitenlandstage

 In het 2e semester van jaar 3 ga je negen weken op buitenlandstage. Ook hier mag je zelf een bedrijf in het buitenland uitkiezen. Dit kan heel ver weg zijn, zoals een stage in Nieuw-Zeeland of Afrika, maar je kunt de stage bijvoorbeeld ook in België of Duitsland doen. Tijdens de buitenlandstage loop je mee met het bedrijf en leer je niet alleen veel over je gekozen onderwerp, maar ook over de cultuur in het land naar keuze. Je schrijft tijdens deze stage een verslag in de vorm van een bedrijfsvergelijking: wat zijn verschillen tussen je buitenlandse bedrijf en bedrijven in Nederland?

Profielmodule: Natuur, plant of dier

Bij de profielmodule kun je kiezen uit de onderdelen plant, dier of natuur. Je kiest voor de module die het beste bij je past. In het kort bestaat de module plant vooral uit het veredelen van planten. De module lijkt veel op de module Domesticatie Plant, maar dan veel uitgebreider. De module dier bouwt verder op de module bouw, functie en gedrag, en gaat onder andere dieper in op het gedrag en welzijn van dieren. Bij de module natuur leer je meer over natuurgebieden en wat er allemaal bij natuurbehoud komt kijken. Iedere profielmodule bevat een eigen opdracht waarbij je een (advies)rapport opstelt. 

Ga terug naar de studieinformatie van Toegepaste Biologie